Toyota va pierde supremaţia pieţei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toyota ar putea coborî pe locul al treilea în topul celor mai mari constructori auto din lume, în acest an, în urma General Motors (GM) şi Volkswagen.

Producătorul japonez a fost foarte afectat de catastrofele naturale din martie şi de criza nucleară, care au redus producţia de autovehicule din Japonia în martie cu aproape două treimi. Fabricile de autovehicule din Japonia sunt afectate pe de o parte de lipsa de piese auto şi, pe de altă parte, de dificultăţile cu care se confruntă furnizorii de energie electrică. Honda, al treilea constructor auto din Japonia, a anunţat că producţia nu va reveni la normal până la sfârşitul anului, comentarii similare cu cele lansate mai devreme de Toyota.

Honda estimează o scădere de 50% din planul iniţial până la finele lunii iunie. Având în vedere aceste rezultate, Toyota va pierde poziţia de lider al industriei auto globale în acest an în favoarea General Motors, şi ar putea coborî chiar până pe locul al treilea, fiind depăşită şi de grupul Volkswagen. Toyota a vândut anul trecut 8,42 milioane de automobile, faţă de 8,39 milioane pentru GM. Constructorul japonez ar putea vinde în acest an doar 6,5 milioane de unităţi.

Volkswagen a anunţat anterior că vrea să devină cel mai mare constructor auto din lume şi estimează că va depăşi în acest an volumul-record de 7,14 milioane de autovehicule înregistrat în 2010. Toyota a fost în 2010 cel mai mare producător auto al lumii, pentru al treilea an la rând, cu 8,42 milioane unităţi vândute. Toyota a detronat GM în 2008, după aproape opt decenii de supremaţie americană. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite