Toyota ar putea rechema pentru reparaţii şi modelul Prius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul autot Toyota ar putea rechema pentru reparaţii modelul Toyota Prius, unul dintre cele mai bine vândute automobile ale companiei, informează Reuters.

Toyota Motor Corp ar putea luat această decizie după ce aprimit peste o sută de plângeri din partea clienţilor privind frânarea întârziată.

Totoadată, autorităţile pentru siguranţa rutieră ar putea oblige Toyota să recheme maşinile Prius la service, informează sursele citate de Reuters. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor din Japonia nu consideră posibilele defecţiuni ale modelului drept o problemă majoră.

Prius este cel mai bine vândut model Toyota pe piaţa japoneză, cu peste 200.000 de unităţi, iar în SUA vânzările se ridică la peste 100.000 de unităţi.Toyota a vândut 311.000 de unităţi din prima generaţie de Prius, de la lansarea din mai 2009.

Problemele modelului sunt cauzate de o eroare software, iar grupul urmează să verifice dacă problema afectează şi alte maşini cu propulsie hibridă, unul dintre modele fiind Lexus.

Pe de alăt parte, Toyota confirmă că la unele maşini din ultima generaţie Prius frânele pot răspunde mai greu, iar compania va anunţa în scurt timp un remediu pentru corectarea problemei, scrie AFP.

Totodată, constructorul nipon estimează la aproximativ două miliarde de dolari cheltuielile şi pierderile la nivelul vânzărilor cauzate, până în martie, de acţiunea masivă de rechemare pentru reparaţii a mai multor modele de autovehicule cu defecţiuni la pedala de acceleraţie, informează Reuters.

Toyota a rechemat pentru reparaţii peste opt milioane de vehicule în mai multe zone ale lumii, acţiune în urma căreia capitalizarea pe piaţă a companiei s-a redus cu 30 de miliarde de dolari, iar reputaţia i-a fost afectată.

„Acţiunea Toyota nu are precedent în istoria auto. Amplitudinea este uriaşă şi loveşte valoare principală pe care Toyota o reprezintă, anume calitatea", a declarat analistul Kiwoom Securities Lee Sung-Jae.

Totodată, Toyota a redus de la 350 de miliarde de yeni la 20 de miliarde de yeni (220 de miliarde de dolari) estimarea privind pierderile din anul fiscal 2009-2010, care se va încheia în martie. Prognoza anterioară era considerată de analişti extrem de prudentă.

Un reprezentant al companiei a indicat că noua estimare ia în considerare pierderi şi cheltuieli de două miliarde de dolari cauzate de acţiunea de rechemare

De asemenea, Toyota a îmbunătăţit proiecţia privind numărul de automobile comercializate în actualul an fiscal, de la 7,03 milioane la 7,18 milioane de unităţi.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite