Toyota, lider la maşini hibrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toyota a vândut anul trecut 429.415 de autovehicule hibride, cu 37% mai mult faţă de anul precedent, iar în România, modelul Prius a înregistrat o creştere în vânzări, cumulând un total

Toyota a vândut anul trecut 429.415 de autovehicule hibride, cu 37% mai mult faţă de anul precedent, iar în România, modelul Prius a înregistrat o creştere în vânzări, cumulând un total de 37 de unităţi pentru anul 2007, a anunţat marţi compania.

Toyota Prius, cel mai cunoscut model hibrid la nivel mondial, s-a vândut anul trecut în 281.265 de exemplare, potrivit datelor companiei, remis NewsIn. În România, modelul Prius, comercializat din a doua jumătate a anului 2006, a înregistrat o creştere în vânzări, cumulând un total de 37 de unităţi pentru anul 2007. Prius a totalizat, în cei zece ani de când a fost pus în vânzare, 920.687 de unităţi vândute în întreaga lume, situându-se astfel pe primul loc în topul vânzărilor de maşini hibrid. Mai mult de jumatate dintre acestea au fost vândute pe piaţa nord-americană.

Toyota a fost prima companie producătoare de maşini care, în 1997, a lansat un model hibrid de serie: Toyota Prius. Publicul-ţintă declarat al lui Prius sunt persoanele în vârstă de 40 de ani sau mai mult, care sunt interesate de tehnologie şi care sunt dispuse să plătească un preţ iniţial mai mare pentru un automobil cu consum mic. La modelul Prius produs de Toyota, termenul de hibrid se referă la faptul că maşina are două motoare: cel clasic pe benzină şi unul electric care primeşte energie de la două generatoare care sunt încărcate de motorul pe benzină.


Generatoarele pot fi încărcate cu energia cinetică degajată la frânare, energie care altfel s-ar pierde. Toyota Motor a vândut pe plan mondial, în zece ani, peste un milion de automobile hibrid, anunţa compania la sfârşitul lunii mai a anului trecut. Oferta de modele hibrid produse de Toyota Motor Corporation include şi gama Lexus hibrid, disponibilă şi pe piaţa românească - GS450h, LS600h şi RX 400h. Lexus RX400h este singurul SUV hibrid din lume şi de la lansarea din 2005 au fost vândute 107.129 exemplare. (I.B.)

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite