Top 5 cele mai bune maşini de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul autoturismelor de familie întocmit de „Adevărul“ are în componenţă SUV-uri, MPV-uri, dar şi un estate. Cele mai potrivite maşini pentru concediu au suficient loc pentru cinci persoane adulte, au un preţ accesibil şi un spaţiu considerabil pentru bagaje.

1 Prima poziţie în topul celor mai bune maşini pentru vacanţă este ocupată de Hyundai Santa Fe. Cu un preţ de pornire de 22.500 de euro, este unul dintre cele mai accesibile SUV-uri prezente pe piaţa din România. Santa Fe este un vehicul de vacanţă multifuncţional, deoarece poate străbate şi drumuri accidentate şi poate transporta până la şapte persoane. Spaţiul pentru bagaje este suficient, volumul total fiind de aproape un metru cub.

2 Ocupanta locului secund este tot o maşină de teren. Kia Sorento este un autoturism de familie apreciat şi în America, care împarte platforma cu Hyundai Santa Fe şi are ca principal atu preţul. Sorento porneşte de la 25.000 de euro (inclusiv TVA). Acesta este cel mai mare autoturism din portofoliul Kia, are un spaţiu de bagaje de 258 de litri, capabilităţi offroad şi are în interior loc suficient pentru cinci persoane.

Kia Sorento este la fel de bună ca Santa Fe în vacanţe, dar a pierdut din cauza preţului



3 Ocupanta locului trei este la bază o utilitară. FIAT Doblo Panorama a dovedit tuturor că este un MPV foarte util. Maşina are un volum impresionant al portbagajului, de 790 de litri, iar cinci persoane practic „se pierd" în interior. Deşi Doblo Panorama se vrea o maşină de familie, dar când vine vorba de poziţia la volan, nu poate face uitată originea de vehicul comercial. Cu un uşor dezavantaj pentru şofer, Doblo are funcţii destul de avansate precum Start/Stop, climatizare automată şi sistem Blue&Me. Maşina poate fi achiziţionată la un preţ de 18.000 de euro cu TVA.

image

FIAT Doblo Panorama îşi merită locul din plin. Este cel mai spaţios dintre MPV-uri şi cel mai frumos autoturism derivat dintr-o utlilitară



4 Pe locul patru se poziţionează cel mai nou monovolum Peugeot 5008. Maşina oferă un spaţiu interior impresionant: chiar şi în varianta cu şapte locuri, portbagajul are un volum de 823 de litri. Nu este rău pentru un preţ de pornire de 22.086 de euro. Din păcate, designul nu este unul tocmai fericit, dar când s-a gândit ultima dată cineva la look atunci când a cumpărat o maşină de familie?

5 Skoda Octavia Estate s-a situat pe locul 5 deoarece nu are capacităţi offroad şi nici nu este încăpătoare ca un monovolum. Totuşi, este una dintre cele mai ieftine variante break ale unui sedan mediu existent la ora actuală pe piaţă. Preţul de pornire de 15.000 de euro (cu TVA) reprezintă principalul atu al estate-ului ceh. Apărut în urmă cu trei ani, acest model oferă „familiştilor" spaţiu suficient pentru cinci persoane şi un volum al portbagajului de 580 de litri. De asemenea, gama de motorizări este variată.

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite