Tata Nano devine electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tata Nano devine electric
Tata Nano devine electric

La Salonul Auto de la Geneva, constructorul auto indian,Tata Motors, a expus cel mai mic model al său şi în variantă electrică. Conducerea companiei susţine că modelul va ajunege pe piaţă, cel mai târziu, în anul 2012.


Nano electric foloseşte aceleaşi baterii de polimer litiu ion, montate deja pe Tata Indica Vista EV. Deşi nu compania indiană nu dezvăluit detalii despre motor, maşina se presupune că are un demaraj 0-60 km/h în mai puţin de zece secunde. Nici capacitatea baterie nu a fost dezvăluită, dar Tata Motors suţine că un Nano este capabil să ruleze cu o singură încărcare aproape 160 de kilometri.

Tata a declarat, la Geneva, că Nano, modelul pentru Europa, va apărea pe piaţă în 2011. Modificările pentru clienţii europeni includ o caroserie mai lungă cu 20 de centimetri şi sistemul ABS. Modelul electric va fi lansat în 2012.

“Propulsiile alternative sunt parte integrantă a iniţiativei noastre de a lansa vehicule prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat directorul executiv al Tata Motors, Ravi Kant. El mai spune că modelul electric, Indica Vista EV, va fi introdus în câteva ţări europene, începând cu acest an. “Vom introduce progresiv vehicule electrice, peoate pieţele relevante”, a mai spus Kant.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite