Şoferii tineri nu conduc eficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu efectuat în Marea Britanie arată că şoferii tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, au cel mai puţin eficient stil de condus dintre toate categoriile de participanţi la trafic, chiar dacă grija pentru mediu este egală între şoferi la nivel declarativ, indiferent de vârsta acestora.

Analiza a fost realizată de energyrethinking.org şi Shell asupra a 3.000 de şoferi împărţiţi în trei grupe de vârstă: începătorii (18-24 de ani), avansaţii (25-44 de ani) şi experţii (peste 45 de ani).

Conform studiului, şoferii tineri îşi doresc să economisească combustibil, însă nu ştiu cum să facă asta. În sprijinul acestei afirmaţii vine atât faptul că Începătorii sunt cei care folosesc foarte des maşina la drumuri foarte scurte (sub 1,5 kilometri), cât şi faptul că doar 50% dintre cei care alcătuiesc această categorie de şoferi ştiu care este consumul maşinii pe care o conduc. Spre deosebire de aceştia, 70% dintre Experţi cunosc fără probleme cifrele consumului maşinii lor.

E foarte interesant de urmărit această diferenţă de atitudine. Şoferii mai tineri ştiu teoria condusului eficient, însă acesta nu e nici pe departe primul lucru la care se gândesc atunci când trec la volan. E nevoie de o educaţie mult mai bună pentru ca şoferii să conştientizeze faptul că pot să economisească bani dacă îşi schimbă comportamentul la volan, spune Natalia Gameson, editor al portalului care a realizat acest studiu.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite