Skoda Rapid, rival pentru Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta noua  Skoda Rapid
Aşa va arăta noua Skoda Rapid

Promisiunea Volkswagen de acum trei ani când a anunţat că va pregăti un rival pentru Dacia Logan este aproape de îndeplinire prin Skoda Rapid. Grupul german Volkswagen a anunţat de curând prin intermediul brandului ceh că îşi va îmbogăţi gama cu un nou model, de data aceasta low-cost.

Maşina se va numi Rapid şi va aduce marca cehă în luptă directă cu producătorii de maşini de buget precum Dacia, Lada şi Suzuki. Modelul este un sedan din clasa subcompactă care ar putea costa sub 7.000 de euro şi va fi lansat mai întâi în India. Potrivit unor surse din cadrul Skoda India, noul model ar putea fi lansat cel mai târziu anul viitor. Rapid are la bază platforma noului Polo sedan, livrat pe unele pieţe sub denumirea Vento.

Testarea primelor prototipuri are loc în India, silueta maşinilor fiind ţinută departe de ochii curioşilor prin intermediul camuflajului aplicat pe toată suprafaţa caroseriei. Modelul va fi livrat mai întâi în India, unde cererea de modele ieftine este foarte ridicată. Rapid nu va fi însă un model exclusiv livrat pieţei indiene. China şi Rusia sunt alte două ţări unde va fi disponibil sedanul ieftin al cehilor. Pe partea de motorizare, Rapid va avea două unităţi de 1,6 litri de 105 cai-putere, ce vor funcţiona pe benzină şi motorină, cuplate la cutii manuale cu 5 trepte.

Rapid va fi regăsit în oferta Skoda doar în versiunea berlină. Modelul se va vinde şi în Europa pentru a umple golul dintre Fabia şi Octavia, acesta urmând să joace rolul automobilului de buget din gama Skoda. Piaţa de buget a fost testată ani la rând de către producătorul ceh prin intermediul Octaviei Tour.

Pe de altă parte, o nouă generaţie a gamei de succes Logan este aşteptată pentru anul viitor, pe fondul unei scăderi a cererilor pentru acest model, semn că ciclul de viaţă al actualei generaţii se apropie de final. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite