Şi Porsche are probleme de fabricaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reputaţia de constructor german fără cusur a fost stricată odată cu operaţiunea de rechemare în service pentru absolute toate cele 11.300 de sedanuri Panamera fabricate până acum. Primul şi singurul sedan de la Porsche are probleme cu sistemul de pretensionare de la centurile de siguranţă.

Criza din industria auto se prelungeşte, iar reducerea costurilor de fabricaţie începe să-şi arate colţii. După Toyota, Honda, şi alte mărci oarecum ieftine, iată că a venit şi rândul celor de la Porsche să intre în “vitrina cu stricăciuni”.

Şi nu pentru cine ştie ce model, ci pentru primul şi singurul sedan al mărcii, Panamera, lansat cu mare fast şi cu speranţa că va reuşi să detroneze modele precum Maserati Quattroporte or Mercedes-Benz CLS. Iar defectul modelelor Panamera nu este deloc de neglijat: probleme la sistemul de pretensionare al centurilor de siguranţă. 

Anunţul a lovit ca un trăznet conducerea mărcii sport germane, care în ultimii ani s-a clasat pe locuri fruntaşe în topurile internaţionale ale fiabilităţii, dar şi statisfacţiei clienţilor. Porsche este deţinut, în proporţie de 49% de către compania-mamă, Volkswagen AG, însă, după aceste probleme de fiabilitate, Martin Winterkorn, director şi la Porsche, dar şi la Volkswagen s-ar putea să pună în aplicare startegia pe care o anunţase mai de mult.

Separarea brandului Porsche de grupul Volkswagen, şi, implicit, o mai mare autonomie în cadrul grupului auto german. Nici reputaţia Volkswagen nu rămâne nepătată, de vreme ce uzina sa din Hanovra livrează caroseriile de Panamera, pentru ca acestea să fie ulterior asamblate în fabrica Porsche din Leipzig.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite