Şeful General Motors, pachet salarial de 9 milioane de euro în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ed Whitacre, directorul general al constructorului auto american General Motors (GM), va primi, în acest an, un pachet salarial de nouă milioane de euro, informează AFP.

Pachetul salarial al lui Ed Whitacre este format dintr-un salariu de bază de 1,7 milioane de dolari şi din acţiuni ale companiei în valoare de 7,3 milioane de dolari.

Forma de plată a lui Whitacre, ce a primit acordul Trezoreriei, prevede ca un pachet de acţiuni în valoare de 5,3 milioane de dolari să fie acordat pe o perioadă de trei ani, începând cu 2012, potrivit unui comunicat transmis autorităţilor bursiere. Restul de acţiuni, în valoare de 2 milioane de dolari, ar urma să fie acordate, de asemenea, în cadrul programului de remuneraţii pe termen lung.

Fritz Henderson, predecesorul lui Whitacre la conducerea General Motors, a fost remunerat cu un salariu lunar de 59.000 de dolari.Totodată, Henderson, care a condus compania doar opt luni, anul trecut, perioadă de intrarea în faliment a GM, va fi nevoit să mai lucreze pentru constructorul american 20 de ore pe lună, pentru a oferi sfaturi legate de operaţiunile internaţionale.

General Motors produce branduri de maşini precum Chevrolet, Cadillac, Hummer sau Corvette.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite