Sandero, în război cu "fratele" Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii spun că modelul va "fura" clienţii mărcilor Logan şi Renault Clio În gama de preţuri în care se va plasa noul Sandero, se regăsesc modele precum Chevrolet Kalos, Fiat

Specialiştii spun că modelul va "fura" clienţii mărcilor Logan şi Renault Clio

În gama de preţuri în care se va plasa noul Sandero, se regăsesc modele precum Chevrolet Kalos, Fiat Punto, Ford Fiesta, Opel Corsa sau Renault Clio.

Dacia va lansa în România modelul în două volume Sandero pe 3 iunie, iar comenzile pentru maşină vor putea fi preluate după lansare.

Dacia Sandero a fost prezentat pentru prima dată la salonul auto de la Geneva, desfăşurat în prima parte a lunii martie a acestui an, modelul fiind comercializat deja în Brazilia şi Argentina. Sandero poate beneficia, în funcţie de nivelul de echipare, atât de sistemul ABS (Bosch 8.0), cât şi de AFU (asistenţă la frânarea de urgenţă), centuri pentru scaunele faţă cu prindere în trei puncte şi limitatoare de efort, reglabile pe înălţime şi pretensionate, până la patru airbaguri (în afară de cele frontale apar şi cele laterale şi pentru cap) şi scaune noi cu armătură ranforsată. Scaunele din spate beneficiază şi de sistemul de fixare ISOFIX pentru scaunele de copii.

Cu aceste dotări, Dacia Sandero poate să pretindă patru stele la testele siguranţă EuroNCAP sau, de ce nu, obţine punctajul maxim de cinci stele. Lungimea maşinii este de 4,02 metri, capacitatea portbagajului este de 320 de litri, cu mult mai puţin decât cei 500 de litri de la Logan, în schimb bancheta este rabatabilă asimetric, 60:40.

Două motoare diesel şi tot atâtea pe benzină

Maşina va fi disponibilă în patru variante de motorizare, respectiv două pe benzină (1,4 litri de 75 de CP şi 1,6 litri de 90 de CP) şi două diesel (ambele de 1,5 litri, în variante de putere de 70 şi 85 de CP), la un preţ care nu va depăşi 9.500 de euro pentru cea mai echipată versiune, potrivit datelor anunţate de constructor la prezentarea modelului.

Conducerea Dacia spune că preţurile fiecărei variante vor fi cu 500 euro sub preţurile variantei echivalente din gama Logan. Noul model este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault şi Dacia pe platforma Logan (B0). Celelalte patru versiuni fabricate pe această platformă sunt Logan Sedan, Logan MCV (break), Logan VAN (furgonetă) şi Logan Pick-Up (minicamionetă).

După lansarea Sandero, Dacia va introduce pe piaţă o versiune restilizată a lui Logan Sedan, data exactă nefiind încă stabilită. În 2009, şi Logan MCV va beneficia de un facelift. Lansarea modelului Sandero, în luna iun ie, va majora vânzările totale Automobile Dacia cu 35% în acest an, faţă de 2007, la peste 310.000 de unităţi, a declarat vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite