Saab rămâne doar cu activitatea de service în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saab rămâne doar cu activitatea de service în România
Saab rămâne doar cu activitatea de service în România

Perspectiva închiderii constructorului auto suedez Saab, are consecinţe şi pe piaţa românească. Chiar dacă vânzările mărcii scandinave în România sunt slabe, există câţiva dealeri, care vor rămâne doar cu partea de service a afacerii.

Dealerii locali ai mărcii Saab vor rămâne cu activitatea de service, în cazul în care General Motors va închide compania suedeză. Însă partenerii mărcii în România îşi alimentează în continuare stocurile, a spus reprezentantul importatorului mărcii, BDT, Tiberiu Ioanovici.

“Dealerii Saab din România îşi continuă activitatea ca şi până acum, sperând ca în cel mai scurt timp GM va accepta una dintre ofertele de preluare a constructorului primite. În cazul închiderii companiei, partenerii Saab în România vor rămâne cu activitatea de service, iar unde este cazul dealerilor multi brand, efectul va fi mai uşor de absorbit”, a declarat Ioanovici.

Marca Saab este prezentă pe piaţa din România prin intermediul a cinci parteneri, trei dintre ei fiind şi dealeri ai altor mărci.

Vânzările Saab în România au scăzut anul trecut cu peste 70%, la 40 de unităţi, pe fondul crizei financiare şi a impactului psihologic pe care l-a avut decizia GM de a vinde, respectiv de a închide uzina suedeză.

Ultimile informaţii legate de activitatea Saab arată că GM analizează încă cele trei oferte de preluare primite, dar că şefii Saab au decis să înceapă procesul de lichidare a companiei.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite