Saab atrage în continuare clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul auto suedez Saab, subsidiară a grupului american General Motors, suscită în continuare interes, mai mulţi potenţiali cumpărători manifestându-şi intenţia de a achiziţiona compania.

Conducerea Saab a avut discuţii începând de marţi cu cel puţin două companii americane de investiţii: Merbanco, cu sediul în Wyoming, şi Renco Group, din New York. Cel puţin una din aceste firme este deschisă la ideea de a lucra cu Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC), constructor auto chinez care era în parteneriat şi cu Koenigsegg pentgru preluarea Saab.

Compania suedeză Koenigsegg, ce produce automobile de lux, a anunţat marţi că renunţă să mai preia firma Saab de la General Motors, invocând întârzieri prea mari şi costisitoare  în încheierea tranzacţiei.

BAIC, al cincilea constructor auto din China, vrea să se extindă pe plan mondial şi a anunţat miercuri că reanalizează proeictul de a prelua Saab, fie de unul singur, fie cu noi parteneri.

Consiliul de administraţie al GM are programată marţi o şedinţă în care va evalua opţiunile în privinţa Saab, companie controlată de GM de două decenii, interval în care nu a reuşit să obţină profit. General Motors are ca opţiuni închiderea, păstrarea sau vânzarea Saab.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite