Rovinieta electronică ar putea fi introdusă din februarie 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton a declarat, astăzi, că rovinieta electronică ar putea fi introdusă în primul trimestru din 2010, iar prin acest sistem se va putea verifica dacă şoferul a achitat sau nu taxa de drum.

Sistemul prevede aplicarea unui cip pe suportul care atestă plata taxei de drum, cip înregistrat într-un sistem electronic de urmărire a plăţii acestei taxe. Începând cu introducerea sistemului de monitorizare a rovinietei, nu va mai fi nevoie de aplicarea unor autocolante. Sistemul va funcţiona în paralel cu vechea rovinietă cu autocolant.

Comisia juridică a Senatului a aprobat, astăzi, la dezbaterea legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, ca Executivul să poată decide prin ordonanţă în ceea ce priveşte introducerea rovinietei electronice.

Prin legea de abilitare, guvernul poate emite, până la 1 februarie, când începe sesiunea parlamentară, ordonanţă de reglementare a sistemului electronic de plată a rovinietei.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite