Renault-Nissan negociază preluarea Lada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AvtoVAZ anticipează an un profit net de 32,6 milioane de dolari, în 2010
AvtoVAZ anticipează an un profit net de 32,6 milioane de dolari, în 2010

Renault şi Nissan Motor negociază cu compania de brokeraj Troika Dialog din Moscova preluarea participaţiei deţinute de aceasta la producătorul rus de automobile AvtoVAZ, a declarat directorul general al grupului auto francez, Carlos Ghosn


Troika, Renault şi holdingul de stat Russian Technologies deţin fiecare participaţii de 25% plus o acţiune la AvtoVAZ, producătorul automobilelor Lada.Renault a convenit în decembrie 2007 plata a un miliard de dolari pentru participaţia la AvtoVAZ.

Grupul francez şi compania sa asociată din Japonia, Nissan, intenţionează să asambleze o nouă gamă de modele destinată pieţei ruse la uzina AvtoVAZ din Togliatti, din sudul Rusiei.

În iunie, o purtătoare de cuvânt a Renault, Sylvie Blanchet, a declarat, în iunie, că grupul nu intenţionează să îşi majoreze participaţia la producătorul rus. AvtoVAZ anticipează pentru acest an un profit net de un miliard de ruble (32,6 milioane dolari), calculat conform standardelor ruseşti de raportare financiară. În primele nouă luni, AvtoVAZ a obţinut un profit net de 622 milioane ruble, potrivit acestor standarde.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite