Referinţa clasei medii la a şaptea generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mondial de L’Automobile 2010 a adus ambele variante de caroserie ale noului VW Passat
Mondial de L’Automobile 2010 a adus ambele variante de caroserie ale noului VW Passat

Vândut în peste 15 milioane de exemplare de la lansarea sa în 1973, Volkswagen Passat a ajuns la a şaptea generaţie. VW promite dotări de siguranţa deplasării excepţionale şi, în parte, unice în clasă.

City Automatic Emergency poate opri maşina la viteze de până la 30 km/h dacă senzorii simt iminenţa unui impact. De asemenea, şoferul noului Passat este monitorizat din punct de vedere al gradului de oboseală, primind dacă este cazul semnale acustice şi vizuale pe instrumentarul de bord. Dynamic Light Assist - introdus prima dată de Touareg - este o opţiune care, împreună cu farurile bi-xenon permite folosirea permanentă a fazei lungi pe timp de noapte.

Sistemul detectează maşinile care vin din sens opus, precum şi traficul din faţă şi maschează doar acele porţiuni luminoase relevante pentru orbire. Passat este primul model din segment care beneficiază de acest sistem. Mai notăm facilitatea de deschidere fără cheie Easy Open şi sistemul de parcare automată. Pentru îmbunătăţirea tracţiunii în curbe, diferenţialul are o funcţie electronică de blocare - facilitate introdusă prima dată la Golf GTI.

Noul Passat va fi disponibil în trei versiuni de echipare: Trendline, Comfortline şi Highline, cu o gamă de motoare formată din 10 unităţi, cu puteri între 105 şi 300 CP. Propulsorul de bază este un 1.6 TDI de 105 CP şi 250 Nm ce anunţă un consum mediu de 4.2 l/100 km. Cu excepţia acestui motor, toate celelalte pot fi cuplate la o transmisie DSG. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite