Raid în jurul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Naţional de Rally Raid 2006 a debutat în acest sfârşit de săptămână. Prima etapă a fost una inedită, desfăşurată, pe parcursul a două zile, pe trasee din jurul Bucureştilor.

Campionatul Naţional de Rally Raid 2006 a debutat în acest sfârşit de săptămână. Prima etapă a fost una inedită, desfăşurată, pe parcursul a două zile, pe trasee din jurul Bucureştilor. Peste 30 de echipe şi-au disputat primele puncte ale acestui campionat la categoriile Auto, Moto şi ATV.
"Trofeul Capitalei", căci aşa s-a numit etapa, a luat naştere, în primul rând, din dorinţa organizatorilor de a populariza sporturile cu motor din această categorie pentru orăşenii care au uitat sentimentul aventurii. În plus, cei care au făcut posibil acest eveniment au câştigat şi un pariu cu ei înşişi. "Ne-am săturat ca pentru fiecare etapă noi să traversăm ţara în lung şi în lat, iar alţii să nu se obosească să vină până la Bucureşti. E cazul să mai vină şi ei la noi", glumea, cu câteva zile înaintea startului, Dan Popescu, unul dintre promotorii participanţi în campionat. Cartierul general al etapei a fost restaurantul Casa Albă, din pădurea Băneasa. Acolo, vineri, s-au montat standurile concurenţilor, s-au făcut ultimele înscrieri, inclusiv pentru amatorii care nu au alergat pe puncte, şi s-au făcut pregătirile de ultimă oră. Sâmbătă dimineaţă s-a dat startul în prima zi de concurs. Traseul a acoperit 280 de kilometri, nefiind extrem de dificil, dar, pentru unii, greu de găsit. Nu au existat hărţi obişnuite, cum are oricine pleacă în vacanţă. Fiecare a avut un "Roadbook", similar celor din Campionatul Mondial, mai exact un carneţel care conţine indicaţii exacte despre obstacole, curbe, distanţe şi câteva repere, fără însă a localiza traseul. Orice abatere de la instrucţiunile din "Roadbook" înseamnă o rătăcire de câteva minute în cel mai bun caz. Duminică a fost o zi mai uşoară, traseul având numai 180 de kilometri, stabiliţi tot în jurul oraşului, pe câmpuri pline de gropi şi noroi care au pus la încercare atât concurenţii, cât şi bolizii lor, din fericire fără incidente notabile. Trofeul Capitalei s-a încheiat tot la Casa Albă, unde participanţii au fost premiaţi, felicitaţi şi avertizaţi că au trecut doar de prima etapă şi că greul, dar şi frumosul de-abia încep.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite