Rabla 2011: Aproximativ 1.000 de maşini casate într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a vorbit luni despre a şaptea sesiune a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precizând că, în primele zile ale Programului Rabla 2011 au fost casate aproximativ 1.000 de autoturisme.

Pentru acest început de an, Borbely a spus că au fost distribuite, către REMAT-uri, 11.000 de vouchere, dar ritmul în care acestea sunt distribuite este mai lent decât anul trecut. „În momentul de faţă, am predat 11.000 de vouchere la diferitele REMAT-uri, cam o sută la fiecare, şi deja am înţeles că sunt circa 1.000 de maşini aduse şi predate. Mergem într-un ritm destul de bun, dar puţin mai lent decât anul trecut", a declarat acesta.

Nemţenii îşi vor duce rablele în judeţele vecine

Laszlo Borbely a afirmat că a avut parte şi de o surpriză, deoarece parcul auto din România este destul de învechit. „Am primit cifrele de anul trecut şi vreau să vă spun că şi pentru mine a fost o surpriză. În momentul de faţă, în România sunt înmatriculate aproape 1,8 milioane de maşini mai vechi de zece ani. Avem un parc de maşini destul de învechit pe care trebuie să-l înnoim", a precizat Borbely.

Programul Rabla 2011 a început la 16 martie, iar cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. La fel ca şi anul trecut, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi folosite unul, două sau trei vouchere.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite