Numai 80% dintre maşini au încheiate poliţe de asigurare RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numai 80% dintre maşinile din România au asigurare RCA
Numai 80% dintre maşinile din România au asigurare RCA

Parcul auto naţional este asigurat prin intermediul poliţelor de răspundere civilă auto (RCA) obligatorie în proporţie de 80%, potrivit unui studiu realizat de GfK România.

De asemenea, 55% din fondul locativ naţional nu este asigurat prin intermediul unei poliţe obligatorii sau facultative, iar asigurările de viaţă au o pondere de 21% din totalul subscrierilor la nivelul întregii pieţe, susţine preşedintele Directoratului UNIQA Asigurări, Florin Golovatic, care a citat datele unui studiu realizat în iulie de GfK România.

"Aceste cifre spun că România este una din ţările europene cu grad redus de cuprindere asigurări şi, în acelaşi timp, cu un potenţial de creştere semnificativ în anii următori", a spus Golovatic.

Una din condiţiile aderării României la Uniunea Europeană a fost ca parcul auto naţional să fie asigurat RCA în proporţie de 90%. România este membru UE de la 1 ianuarie 2007.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), la finele anului 2010, numărul poliţelor RCA în vigoare se ridica la 3,72 milioane, din care 2,8 milioane poliţe încheiate pentru persoane fizice, reprezentând 75,29% din total.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite