Programul Rabla: O maşină nouă la patru maşini casate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au casat patru maşini pentru a-şi achiziţiona una nouă. Astfel, până pe 3 septembrie, prin programul Rabla au fost casate peste 164.000 de maşini mai vechi de zece ani, în timp ce numărul maşinilor noi achiziţionate a depăşit uşor 38.000, anunţă Ministerul Mediului.

"Până la data de 3 septembrie 2010, prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, au fost casate 164.752 autovehicule mai vechi de zece ani de la data fabricaţiei, iar 38.800 autoturisme noi au fost achiziţionate, dintre care, 17.215 unităţi sunt de provenienţă autohtonă", se arată într-un comunicat al Ministerul Mediului.

Programul Rabla din acest an are un buget de 722 milioane lei şi îşi propune să scoată din uz 190.000 de autovehicule mai vechi de zece ani de la data fabricaţiei.

Conform noilor prevederi din anul 2010, valoarea primei de casare este exprimată printr-un tichet valoric, a cărei valoare nominală este de 3.800 lei. Valabilitatea acestor tichete expiră pe 23 noiembrie.

Programul se adresează, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, oferind persoanelor fizice, posibilitatea achiziţionării unui autovehicul nou prin cumularea până la trei tichete valorice.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite