Primul Fisker Karma, livrat lui DiCaprio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starul hollywoodian Leonardo DiCaprio este un ecologist convins şi va conduce un hibrid de lux. Sedanul hibrid Fisker Karma pe care şi l-a cumpărat DiCaprio are un preţ de 100.000 de dolari.

Starul din „Titanic" şi-a dorit foarte mult o maşină de lux eco. La Hollywood este cunoscut faptul că Leonardo DiCaprio este un ecologist convins.

Fisker Karma este creaţia fostului designer-şef de la Aston Martin, Henrik Fisker, care şi-a înfiinţat propria companie în 2007. Sedanul a fost prezentat pentru prima dată publicului în 2008, la Salonul Auto de la Detroit, şi este unul dintre puţinele hibride plug-in (care pot fi alimentate şi la o reţea de curent electric).

Karma are doua motoare electrice şi unul pe benzină de 2 litri-turbo şi 260 CP, puterea acestei maşini fiind de peste 400 CP. Este cel mai atrăgător eco-car de pe piaţă şi are performanţe foarte bune, în ciuda faptului că este o maşină ecologică. Astfel, Karma are o viteză maximă de 201 km/h şi este capabilă să ajungă de la 0 la 100 de kilometri în 5,8 secunde.

Maşina este produsă la uzina Valmet din Finlanda. Cadenţa iniţială de producţie este de cinci maşini pe săptămână, dar se aşteaptă o creştere de până la 300 pe săptămână începând cu luna noiembrie. Compania susţine că a primit deja 3.000 de precomenzi şi pe lista de aşteptare sunt clienţi care vor aştepta până în 2012.

Cine mai conduce această maşină

Printre personalităţile care vor cumpăra sedanul hibrid sportiv de 100.000 dolari se mai numără: fostul vicepreşedinte SUA, Al Gore, şi fostul secretar de stat Colin Powell.

Fisker plănuieşte să mai adauge gamei Karma o decapotabilă şi un break sportiv. Cel din urmă va putea fi admirat în ediţia din această toamnă a Salonului Auto de la Frankfurt. Dacă totul curge conform planurilor posesorului companiei, Fisker va lansa un model mai popular, un hibrid care va rivaliza cu BMW Seria 3.

Pentru moment, acesta se numeşte „Project Nina". Modelul de serie va avea un preţ de aproximativ 50.000 de dolari, va fi oferit în trei versiuni de caroserie şi va fi construit şi în versiunea cu volanul pe partea dreaptă. Fisker se aşteaptă să vândă 100.000 de unităţi Nina pe an.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite