VIDEO Prima staţie de alimentare a maşinilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transelectrica şi Mitsubishi au inaugurat ieri prima staţie de alimentare a vehiculelor electrice din România, odată cu livrarea primei maşini 100%  electrice pe piaţa locală.

Staţia este amplasată în faţa sediului Transelectrica din zona Unirii din Bucureşti. Totodată, Mitsubishi a livrat şi prima maşină complet electrificată din România, modelul i-MIEV, către primul cumpărător, CNR-CIGRE, o asociaţie profesională nonprofit.

Încărcarea maşinii durează şase-opt ore şi costă trei lei, în timpul nopţii, şi şase lei, dacă alimentarea se face ziua. Bateria este suficientă pentru 160 de kilometri.

Mai multe subvenţii

Potrivit reprezentanţilor Mitsubishi, costurile pentru un kilometru parcurs cu un i-MiEV reprezintă 33% din cât ar costa benzina. Totuşi, maşina electrică are un preţ mult mai mare decât cele clasice.

Modelul adus ieri în România de Mitsubishi costă circa  30.000 de euro fără subvenţiile acordate de stat, iar o staţie de alimentare are un preţ de 300-500 de euro pentru cele care încarcă bateria în opt ore şi poate ajunge la 7.000 de euro dacă dorim să alimentăm maşina electrică în doar 30 de minute.

În aprilie, Guvernul a aprobat subvenţii de până la 3.700 de euro pentru şoferii care vor să-şi cumpere un vehicul electric. „Ne vom gândi şi la alte facilităţi", a afirmat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, prezent la inaugurarea staţiei de alimentare.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite