Presă: Monovolumul Dacia va fi produs în Maroc cu un preţ de pornire de 13.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monovolumul Dacia va fi lansat pe piaţă anul viitor şi va fi produs în uzina din Maroc. Acesta va avea două variante, una de familie şi una utilitară, şi va costa de la 13.000 euro în sus, potrivit potrivit publicaţiei franceze L'argus.

Potrivit francezilor de la L'argus, monovolumul celor de la Dacia va va costa de la 13.000 de euro în versiunea pe benzină şi 15.000 euro în cazul celei diesel.

Cel de-al cincilea membru al familiei Dacia va fi dotat în cazul versiunii diesel cu motor 1,5 dCi, de 90 şi 105 cai putere. În cazul versiunii pe benzină, va fi folosit probabil motorul 1,2 TCE de 100 de cai putere, potrivit publicaţiei franceze.

Vehiculul va avea o lungime de aproximativ 4,5 metri, un format comparabil cu cel al Renault Grand Scenic, mai notează francezii de la L'argus, citaţi de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, noul model Dacia va dispune de banchete rabatabile, ceea ce măreşte capacitatea portbagajului până la 2.300 de litri. Va exista şi versiunea cu trei rânduri de locuri. În total în maşină vor putea sta lejer şapte adulţi.

Noul model va fi produs şi asamblat în Maroc, deoarece la uzina de la Mioveni se lucrează la întreaga capacitate pentru producţia Duster-ului.

Capacitatea de producţie a uzinei din Casablanca a francezilor de la Renault, care deţin Dacia, este de 70.000 de unităţi pe an. Astfel că L'argus este de părere că noul model va fi asamblat la noua fabrică a constructorului din Tanger, care are o capacitate de producţie de 400.000 de vehicule pe an. Renault a anunţat deja că 95% din producţia fabricii de la Tanger va fi destinată pieţei europene.

Monovolumul Dacia va fi al cincilea membru al familiei Dacia, după berlinele Logan şi Sandero, breakul Logan MCV şi vehiculul sport utilitar Duster.

Citeşte şi cum cred că va arăta monovolumul de la Dacia jurnaliştii de la Caradisiac

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite