Premiile Autobest 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante personalităţi ale industriei europene de automobile s-au reunit la Moscova la finele săptămânii trecute pentru a asista la gala premiilor Autobest.

Sala Vetoshny din centrul istoric al capitalei Rusiei, chiar în apropierea Kremlinului, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cele aproape 150 de persoane invitate la eveniment. Wayne Brenan, CEO Chevrolet Europe, John Fleming, CEO Ford of Europe, şi Ian Slater, vicepreşedinte Communications Ford Europe, au urcat pe o scena spectaculoasă, de peste 25 de metri înălţime pentru a ridica cele mai importante premii ale acestei ediţii.

Chevrolet Cruze a fost votat de cei 15 membrii ai juriului drept „Autobest 2010". Este a noua maşină ce obţine titlul suprem în istoria acestei competiţii ce desemnează cel mai potrivit automobil pentru pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est.

Cruze s-a clasat pe primul loc cu 844 de puncte, devansând Hyundai i20 cu numai 83 de puncte, aflându-se însă la o distanţă confortabilă de Skoda Yeti care s-a situat pe locul 3 cu 725 de puncte. „Juriul a votat pentru maşina pe care o consideră ca fiind cea mai importantă pentru această regiune a Europei. Cruze este în mod evident un best buy pentru pieţele emergente şi are şi avantajul că este produsă local, în uzinele Chevrolet din Rusia. Pe şosea, Cruze confirmă din plin şi menţine toate promisiunile făcute clienţilor" a declarat Ilia Selictar, preşedintele juriului.

Premiul „Manbest" a fost acordat la această ediţie lui John Fleming, CEO Ford of Europe, pentru rezultatele financiare excepţionale din 2008, dar şi pentru extensiile strategice ale capacităţii de producţie a mărcii făcute în România. Distincţia „Companybest" a fost acordată în acest an lui Hyundai Europe, iar „Technobest" a mers la Fiat Auto pentru Fiat Multi Air, o tehnologie care arată că în era downsize posibilităţile tehnice ale motoarelor sunt cu totul impresionante.

Volvo a fost premiată cu „Safetybest" pentru sistemul CitySafe ce acţionează pentru prevenirea coliziunilor, iar „Designbest" a fost acordat la această ediţie lui Heinrich Fisker. Din păcate, celebrul designer danez nu a putut fi prezent la Moscova pentru a asista la festivitate, însă a trimis un mesaj video înregistrat special pentru această ocazie.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite