Pneurile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

După prima ninsoare din acest an, în faţa fiecărei vulcanizări şi centru specializat pentru anvelope s-au format cozi. Şoferii îşi cumpărau şi montau anvelope de iarnă.

Din păcate, doar ninsoarea şi imposibilitatea de deplasare cu pneuri de vară i-au determinat să ia această decizie. Însă mult mai important de ştiut este faptul că întreg sezonul rece trebuie folosite anvelope specializate, care sunt recomandate imediat ce temperatura ambiantă scade sub 7 grade Celsius.

Sub această valoare, prestaţiile pneurilor de iarnă sunt de fapt mai bune decât ale pneurilor de vară, chiar şi pe uscat şi pe umed. Aderenţa în aceste condiţii este mai bună datorită adoptării unei compoziţii speciale a benzii de rulare, care rămâne elastică şi la temperaturi joase, în timp ce „estivalele" se rigidizează la ger.

Unii utilizatori folosesc însă pe toată perioada anului anvelope all seasons, dar trebuie ştiut că performanţele acestora vara, respectiv iarna sunt mai slabe decât ale anvelopelor specializate pentru sezoanele respective.

Aşadar, sfatul nostru este să utilizaţi pneurile de iarnă, care îmbunătăţesc nu numai tracţiunea, dar şi performanţele de demaraj, frânare, manevrabilitate. Un pneu de iarnă se recunoaşte nu numai după profilul benzii de rulare, ci şi după denumire, care trebuie să conţină cuvinte precum, Winter, Snow, Alpin sau simbolul Snowflake (un fulg de zăpadă înscris în conturul unui munte).

Odată montate pneurile de iarnă rămân în vigoare sfaturile dintotdeauna: apăsarea progresivă a pedalei de acceleraţie, abordarea calmă a virajelor fără mişcări ample ale volanului şi folosirea frânei de motor.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite