Pirelli va investi în România 400 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile italienilor de la Pirelli în România ar putea ajunge la 400 milioane de euro după anul 2009, dacă grupul decide să ridice producţia de anvelope a fabricii din Slatina la circa

Investiţiile italienilor de la Pirelli în România ar putea ajunge la 400 milioane de euro după anul 2009, dacă grupul decide să ridice producţia de anvelope a fabricii din Slatina la circa 10 milioane de unităţi anual, de la două milioane anul acesta, a spus, ieri, preşedintele grupului Pirelli.

Pirelli nu a decis încă dacă va extinde capacitatea de producţie din Slatina la peste opt milioane de anvelope anual.

La anul, investiţiile totale ale companiei în România vor ajunge la 235 milioane de euro pentru cele trei fabrici: anvelope, cord metalic pentru automobile şi filtre antipoluare. În prezent, funcţionează primele două fabrici, cea de filtre, pentru motoare diesel, urmând a fi deschisă la jumătatea anului viitor, după o investiţie de 25 milioane de euro.

Pirelli are în prezent în România aproximativ 1.700 de angajaţi, iar numărul acestora va trece de 2.000, după deschiderea fabricii de filtre antipoluare. Compania va mai angaja alţi 500 de oameni, necesari dublării în 2008 a producţiei de anvelope la Slatina.

Grupul Pirelli a devenit unul dintre cei mai importanţi investitori din industria de componente auto, după ce a deschis, în octombrie 2006, la Slatina, o fabrică de anvelope în care a investit 170 milioane de euro. De la inaugurare au fost produse un milion de anvelope.

Pirelli a mai deschis acum doi ani la Slatina o fabrică de cord metalic pentru anvelope, la care deţine 80% din acţiuni, restul de 20% aparţinând grupului german Continental. Investiţia a fost în jurul a 40 milioane de euro.

Italienii au început zilele trecute construcţia celei de-a treia fabrici a grupului în ţară, unitate situată în Parcul Industrial al judeţului Gorj. Fabrica va fi activă în a doua jumătate a anului viitor şi va produce filtre antipoluare pentru autoturismele diesel. Investiţia este făcută de divizia Ambiente a Pirelli, divizie care desfăşoară activităţi în domeniul furnizării de soluţii pentru mediu şi dezvoltare durabilă.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite