Piaţa auto va scădea cu 30% în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trust Motors, importator Peugeot în România, estimează că piaţa auto va scădea cu 30% în 2010, dar are şanse de redresare în 2011 prin programul „Rabla“.

În România s-au vândut 130.193 de autoturisme în 2009, înregistrând o scădere de 52% ce a redus ţara noastră la nivelul din 2003.

„Puterea de cumpărare tot mai scăzută şi măsurile de austeritate adoptate de Guvern sunt principallii factori care influenţează negativ evoluţia pieţei auto", susţine Narcis Ghiţă, reprezentant al Trust Motors.

80% din vânzări, prin „Rabla" 2010

De asemenea, importul masiv de maşini second hand duce la scăderea vânzărilor de maşini noi, mai spune el. Oficialii Peugeot au precizat că 80% din vânzările de maşini au fost realizate prin programul Rabla.

„Programul a salvat piaţa auto românească de la un dezastru. Dacă Guvernul va finanţa „Rabla" în continuare, anul viitor vom asista la o redresare a vânzărilor. Asta pentru că în 2010 cele mai multe companii s-au restructurat, iar în 2011 vor putea sa ia decizii clare de business. Multe dintre firme vor trebui să-şi înnoiască flota auto", conchide Narcis Ghiţă. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite