Opel vrea să lanseze o maşină electrică de oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul autoturism va fi mai mic decât Opel Corsa
Noul autoturism va fi mai mic decât Opel Corsa

Constructorul auto german Opel intenţionează ca în maximum treui ani să scoată pe piaţă o maşină electrică de mici dimensiuni pentru oraş, potrivit conducerii companiei.

„Ne gândim la o maşină electrică mică, cu dimensiuni mai reduse decât modelul Corsa. Vedem un potenţial puternic de dezvoltare în oraşe, la nivel mondial", a declarat Nick Reilly, directorul general al companiei, citat de AFP.

Noul autoturism va fi disponibil şi într-o variantă bazată pe combustibili convenţionali, a indicat un purtător de cuvânt al Opel.

Constructorul va lansa anu viitor Opel Ampera, prima maşină cu propulsie în întregime electrică a companiei germane.

Totodată, Reilly a precizat că mai multe guverne vor să susţină financiar piaţa automobilelor electrice de mici dimensiuni.

General Motors vrea ajutoare publice de pe urma Opel

Pe de altă parte, constructirul auto american General Motors (GM), compania-mamă a Opel, vrea să investească mai mult în subsidiara sa europeană, pentru a încerca să obţină ajutoare publice de 2,7 miliarde de euro de la Uniunea Europeanp, informează AFP.

Grupul auto american intenţionează să contribuie cu 600 de milioane de euro la acest plan şi cere statelor europene în care se află uzine Opel ajutoare publice de 2,7 miliarde de euro.

Potrivit unor surse citatate de AFP, GM ar considera că majorarea propriilor investiţii ar fi necesară pentru a obţine sprijinul guvernului german, de la care speră să obţină cea mai mare aprte a fondurilor publice, respectiv 1,5 miliarde de euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite