Opel Corsa GSi: un nivel ridicat de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tematica noului model Opel Corsa GSi este "mai multă substanţă decât spectacol". În contrast cu modelul Opel Corsa OPC, noul GSi radiază un aer sportiv subtil, punând mai puţin accent pe

Tematica noului model Opel Corsa GSi este "mai multă substanţă decât spectacol". În contrast cu modelul Opel Corsa OPC, noul GSi radiază un aer sportiv subtil, punând mai puţin accent pe nivelul ridicat de performanţă şi urmează să fie prezentat în cadrul Salonului Auto din Barcelona. Puternicul motor turbo ECOTEC de 1,6 litri din dotarea GSi generează 110kw/150 CP la 5000 rpm, clasând acest nou model sport între modelul Corsa 1.7 CDTI (125 CP) şi modelul de înaltă performanţă Corsa OPC (192). Aplicarea conceptului GSi la linia Corsa măreşte această gamă, care cuprinde acum cinci variante cu alimentare pe benzină şi trei variante diesel cu un grafic de performanţă ce variază între 60 şi 192 CP. Din octombrie 2006, când a avut loc lansarea celei de-a patra generaţii, noul model Corsa a fost vândut în peste 320.000 de unităţi în Europa.

Cumpărătorii modelului Corsa GSi au de ales între variantele cu trei şi cinci uşi. Prevăzut cu un motor turbo pe benzină de 1,6 l, noul Corsa atinge o viteză maximă de 210km/h şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde. Sistemul de servodirecţie asistată electronic (EPS) cu un nivel de asistenţă progresiv variabil şi şasiul sport coborât (faţă: 18 mm, spate: 15 mm), prevăzut în dotarea standard cu sistem ESP, asigură un nivel ridicat de agilitate în timpul condusului. Designul Corsa GSi este de asemenea atletic, beneficiind de modificări la exterior cum ar fi extensii spoiler faţă şi spate, spoiler acoperiş, pragurile laterale, ţeavă de eşapament cromată cu aspect sport şi jantele din aliaj de 17 inchi. Ambianţa dinamică din interior este pusă în evidenţă de scaunele sport confortabile, cu capitonaj în gri închis/roşu şi susţinere laterală, de volanul capitonat cu piele şi inserţii de culoare roşie, de centurile de siguranţă de asemenea de culoare roşie şi de pedalele din aliaj.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite