O victimă a crizei? Saab a intrat în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorul suedez de maşini Saab a intrat în faliment
Producătorul suedez de maşini Saab a intrat în faliment

Compania producătoare de maşini de origine suedeză Saab Automobile a depus o cerere pentru intrarea în faliment după ce General Motors, fostul ei proprietar, a refuzat orice soluţie de salvare venită din partea unor companii chineze, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Proprietarii companiei suedeze au discutat cu mai mulţi potenţiali cumpărători, printre care Youngman şi Pang Da, dar General Motors n-a acceptat transferarea licenţelor tehnologice către producătorii de maşini chinezi. Compania americană a refuzat şi alte variante, una dintre ele implicând chiar şi o bancă chineză.

„Fiecare propunere duce la transferul de control şi de proprietate al companiei, ceea ce ar fi dăunător pentru General Motors şi acţionarii săi", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei americane, James Cain.

Guy Lofalk , administratorul judiciar al producătorului suedez, deja încetase procesul de reorganizare al companiei, pe motiv că Saab nu mai are lichidităţi şi nicio şansă să-şi revină din punct de vedere financiar în viitorul apropiat.

Saab a încetat să producă maşini în martie, atunci când a intrat în imposibilitate de plată. Compania a întârziat plata salariilor de mai multe ori şi încă datorează angajaţilor lefurile pe luna noiembrie. Vânzarea maşinilor Saab a scăzut dramatic în ultimii ani. Anul trecut, compania a vândut aproape 32.000 de unităţi, deşi îşi propusese să vândă peste 50.000 de maşini.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite