Noutăţile Salonului Auto de la Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de constructori auto au venit în acest an la Salonul Auto de la Frankfurt
Peste 50 de constructori auto au venit în acest an la Salonul Auto de la Frankfurt

Expoziţia auto şi-a ademenit vizitatorii cu nu mai puţin de 89 de noi modele lansate în exclusivitate în capitala financiară a Germaniei. Peste 1.000 de expozanţi din 32 de ţări sunt prezenţi în centrul de prezentare de la Frankfurt pentru a lua parte la cea de-a 64-a ediţie a IAA Cars.

Salonul Auto de la Frankfurt, ce se desfăşoară între 15 şi 25 septembrie, a reunit cele mai importante noutăţi pe care producătorii le-au pregătit pentru anul 2011. Şi de această dată, maşinile eco sunt vedetele salonului.

Compania italiană Abarth a adus al doilea său model denumit Punto SuperSport. Mărcile italiene ale grupului Fiat au avut destul de puţine noutăţi la standuri: Fiat a venit cu noul Panda, Alfa Romeo cu versiuni noi de motorizare pentru MiTo şi Giulietta, iar Lancia a adus noua Thema şi versiunea cabrio a Flavia.

Audi a pregătit pentru acest salon nu mai puţin de 10 modele noi. Vedeta standului amenajat de producătorul de la Inglotstadt este limuzina eco A8 Hybrid. Gama A5 are o nouă versiune face-lift, la fel şi A6 avant şi A6 allroad quattro. R8 este prezent în versiunea spyder, iar categoria „sportivelor" va fi completată de modele precum S5, S6 şi S6 Avant, S8 şi S7 Sportback. Alături de aceste modele de serie, cei de la Audi au prezentat şi un model electric denumit A2.

Chevrolet a prezentat la Frankfurt, în premieră în Europa, noul Malibu, alături de două concepte exotice. Malibu va deveni modelul de top al Chevrolet cu care compania vrea să cucerească Bătrânul Continent începând cu 2012.

Citroën a adus la standurile sale cel mai recent produs al gamei premium DS, DS5, alături de conceptul Tubik. Ford nu a venit la Frankfurt, aşa cum era de aşteptat, cu noul B-Max, dar a adus multe versiuni sport ST ale gamelor Fiesta şi Focus şi un pickup, noul Ranger. Conceptul Evos a fost şi el prezentat la standuri pentru a prefigura viitorul design al modelelor globale Ford. Mazda a lansat noul său crossover denumit CX-5 şi face-liftul gamei compacte Mazda 3. În acelaşi timp, coreenii de la Hyundai au prezentat în premieră mondială noua generaţie a compactei i30, un model care va fi disponibil în România din luna februarie 2012.

Honda a prezentat în exclusivitate două noi modele: compactul Civic şi un face-lift pentru Insight. 

Grupul Toyota a venit cu multe noutăţi la stand. Printre acestea s-au remarcat noua generaţie a Yaris-ului, Toyota Prius PHEV, variantele face-lift pentru Avensis şi cea a pickup-ului Hilux. Pentru divizia premium Lexus, japonezii au adus o versiune hibridă a sedanului executiv GS şi versiunea sport IS-F.

Maşinile eco „au făcut legea"

Conceptul VW Beetle R prefigurează a treia generaţie a broscuţei



Grupul Volkswagen a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, conceptul Beetle. De asemenea, nemţii au adus în faţa ziariştilor modelul electric Nils pe care îl consideră viitorul maşinilor de oraş. La acest eveniment a fost prezentat şi conceptul Skoda Mission L, maşină care anunţă un viitor sedan compact al mărcii cehe. Seat, brandul spaniol al grupului, a adus un concept interesant de sedan, denumit IBL, un model cu linii mai drepte, dar totuşi futurist. În plus, spaniolii au venit cu noul Exeo şi cu o versiune break a lui Ibiza. La standul VW a apărut şi varianta crossover a Passat, denumită CrossPassat.

Marca britanică Mini va prezenta versiunile roadster şi cabrio. Peugeot are la standuri o versiune hibridă mai neobişnuită a 508, un crossover denumit 508 RXH.

image

Mazda CX-5, primul crossover al companiei japoneze



Producătorul francez Renault a ieşit pe piaţă cu o nouă versiune a monovolumului Scenic şi cu face-liftul micuţului Twingo. La standul Dacia, cele mai interesante exponate au fost un Duster echipat pentru pompieri.

Standul BMW a strălucit datorită modelelor eco i8 şi i3. Prima maşină electrică din producţia de serie a BMW Group pune accentul pe provocările mobilităţii viitorului în zonele urbane, fiind primul automobil electric din segmentul premium. i8-concept este o maşină sport versatilă - cu spaţiu interior de patru locuri şi performanţe dinamice remarcabile. Bazat pe prototipul BMW Vision EfficientDynamics, soluţia hibrid plug-in reuneşte un motor cu ardere internă şi un sistem de transmisie electrică.

Subaru a prezentat conceptul unui crossover destinat să înlocuiască vechiul Outback, denumit XV. Acest model este foarte important deoarece liniile sale sunt inspirate de cele ale viitorului Impreza.

La standul Opel am putut vedea noua generaţie a MPV-ului Zafira, alături de modificările gamei Insignia şi noua utilitară Combo. Tot aici, producătorul german a adus versiunea sportivă, în trei uşi, Astra GTC şi un concept revoluţionar de maşină electrică cu două locuri.

89 de maşini vor fi admirate în premieră mondială la acest salon.

Sărbătoare pentru iubitorii de supercaruri

La Salonul Auto de la Frankfurt, Lamborghini a venit cu cel mai hard­core Gallardo construit vreodată. Aceasta este o versiune street legal a maşinii de curse, numită Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale. Italienii au mai venit cu un anunţ uimitor: compania va produce şi comercializa 20 de bucăţi din supercarul Sesto Elemento. Şi dacă tot vorbim de maşini de lux, trebuie să spunem că Bentley a venit cu o restilizare a lui Continental GT sub forma unui cabrio denumit GTC.

image

Maşinile de lux sunt prezente în număr mare la Frankfurt

image

Producătorul britanic Aston Martin a venit cu ediţii speciale din carbon ale frumoaselor DBS, dar şi cu exoticul Zagato V12.

Şi cum un salon auto care se respectă trebuie să aibă o ediţie specială Bugatti, aceasta a venit la Frankfurt în forma lui Veyron L'Or Blanc, o versiune creată împreună cu un celebru producător de porţelan, care este unicat şi costă 1,65 milioane de euro.

Viitorul Volvo a fost prezentat prin intermediul conceptului You, iar mult aşteptatul Land Rover DC 100 a venit sub forma a două SUV-uri. Pentru Mercedes-Benz nu a fost de ajuns să prezinte la standul său în premieră mondială trei modele noi: Clasa A, Clasa B şi SUV-ul ML.

Mercedes-Benz crede în viitorul hidrogenului



Nemţii au arătat şi viitorul mobilităţii pe hidrogen prin intermediul conceptului F150. Şi dacă tot vorbim de maşini eco, specialistul aftermarket Brabus a prezentat un concept electric denumit All-Electric AWD bazat pe E-Classe. Smart a adus un model ForTwo realizat în colaborare cu Brabus şi cu compania de haine WeSC şi un concept care prefigurează viitorul modelelor sale. 

Printre atracţiile salonului s-au mai numărat: Brabus Rocket 800, Wiesmann MF 4S, BMW Alpina D5 Biturbo, Alpina B6, Porsche Panamera Paragon by Hamann, Lotus Exige S şi Jaguar CX-16.

Mercedes-Benz crede în viitorul hidrogenului
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite