Noul BMW X3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şase ani după introducerea primei generaţii, BMW a publicat detalii despre noul X3, care va debuta în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris din toamnă.

Realizat pe platforma viitorului Seria 3, noul X3 a crescut în dimensiuni. A doua generaţie este cu 83 mm mai lungă, cu 12 mm mai înaltă, cu 28 mm mai lată şi are un ampatament mărit cu 15 mm (2.810 mm).

De asemenea, garda la sol a crescut cu 12 mm raportat la modelul anterior. BMW afirmă că noul X3 oferă cel mai spaţios portbagaj din segment, volumul acestuia fiind cuprins între 550 şi 1.600 de litri. Designul exterior este un mix între X5 facelift şi X1, noile faruri, stopuri cu LED şi paraşocuri ieşind în evidenţă.

Noul X3 a preluat de la Seria 5 şi nările frontale mai late, un detaliu caracteristic BMW. Interiorul, susţine producătorul bavarez, a fost redesenat complet, consola centrală orientată către şofer şi display-ul de 8,8 inci fiind completate de materialele de o mai bună calitate.

Motorizări

În Europa, BMW X3 va fi oferit iniţial cu două propulsoare. Primul este xDrive20d - un patru cilindri de doi litri ce oferă 184 CP şi 380 Nm cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte (standard) sau una automată cu opt trepte (opţională).

Cel de-al doilea motor, xDrive35i, este pe benzină şi reprezintă vârful gamei. Un şase cilindri în linie turbo de 306 CP şi 400 Nm, care asigură un sprint 0-100 km/h în 5,7 secunde şi o viteză maximă de 245 km/h.

A doua generaţie X3 va fi disponibilă la vânzare după Salonul Auto parizian, în România urmând să ajungă la sfârşitul anului. Producţia noului model are loc în Statele Unite, la uzina BMW din Spartanburg (Carolina de Sud), alături de X5 şi X6. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite