VIDEO Nou şi într-o formă perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Touareg face un salt mare către zona premium. Cu un aspect şi un comportament mult mai dinamice, la care se adaugă o calitate excelentă a interiorului, Touareg are atuurile unui bestseller.

Prin noua generaţie Volkswagen Touareg aduce un stil complet înnoit al exteriorului comparativ cu vechiul model, în special la partea frontală, unde farurile şi calandrul pun bine în evidenţă noua direcţie de design.
Dar, poate mai mult decât liniile caroseriei, dimensiunile sale constituie un mix foarte bine echilibrat, oferind o dinamică vizuală neaşteptată pentru gabaritul maşinii.

Lungimea a crescut cu 4,3 cm faţă de modelul înlocuit, dar înălţimea a scăzut cu doi cm. Şi ampatamentul a fost alungit cu 4 cm, măsurând acum 2,90 metri. În această clasă, cu excepţia lui PorscheCayenne, nici un alt SUV nu este mai scund, iar aceasta este o dovadă a fluidităţii exteriorului.

Ceea ce iese din prima în evidenţă când urci la volanul noului Touareg este calitatea interioară mult îmbunătăţită faţă de vechea generaţie. Volkswagen s-a apropiat atât de mult de vârful premium al segmentului, încât se poate bate de la egal la egal cu modele precum X5, ML sau Q7. Şi asta în condiţiile unui preţ mai bun. Habitaclul noului Touareg este caracterizat de o mare atenţie pentru detaliu: linii bine conturate, materiale de calitate, o ergonomie excelentă şi o poziţie de condus optimă.

Practic îţi configurezi postul la volan la milimetru şi nu ai niciodată senzaţia că te afli la volanul unei maşini de 1,71 metri înălţime. În acest sens se remarcă armonia generată de mixul reuşit între robusteţea tipică unui model de teren şi atmosfera specifică unei limuzine de lux. Instrumentele de bord au evoluat mult faţă de generaţia anterioară, nu numai în ceea ce priveşte designul, dar mai ales complexitatea.

image

Interior high-tech

Display-ul de pe consola centrală, cu funcţie touch screen este practic o mică punte de comandă, de unde se accesează toate sistemele maşinii.Avem şi un sistem de camere de luat vederi inteligente, care poate genera chiar o proiecţie de 360 de grade de deasupra maşinii. Mărirea ampatamentului se simte foarte bine de pasagerii de pe locurile posterioare, care au la dispoziţie mai mult loc în zona genunchilor.

Dinamică reuşită

Mulţumită şi suspensiei bine gândite - ce poate fi setată în trei moduri de lucru, Sport, Normal şi Confort - Touareg are o evoluţie rasată în orice situaţie, fie că este vorba despre filtrarea terenurilor stricate, fie de o evoluţie pe serpentine.

TDI-ul V6 de trei litri, echipat cu tehnologie BlueMotion face o echipă ideală cu transmisia automată cu opt rapoarte. În ceea ce priveşte rularea off-road, Touareg vine echipat standard cu diferenţial central autoblocant Torsen, iar nivelul următor îl constituie pachetul opţional Terrain Tech-4XMotion, care permite şi blocarea diferenţialului spate.

image

+

Motor:excelent, cu performanţe sclipitoare şi consum interesant
Transmisie: automată foarte plăcută în exploatare
Interior: spaţios şi funcţional

-

Tetierele: spate obstrucţionează vizibilitatea prin lunetă
Hayonul: nu mai are lunetă cu deschidere separată

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite