FOTOGALERIE Noi detalii despre Fordul B-Max construit la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitorul B-Max va avea un sistem de deschidere al uşilor inovativ
Viitorul B-Max va avea un sistem de deschidere al uşilor inovativ

Ford prezintă în detaliu viitorul model ce va fi construit la fabrica de la Craiova. Viitorul B-Max va avea un sistem de deschidere al uşilor inovativ, un interior cu pretenţii premium  şi spaţiu destul de mare pentru un vehicul de segment B.

Marea premieră a modelului B-Max va avea loc la cea de-a 82-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

"Credem că B-Max va avea un impact major asupra maşinilor de dimensiuni mici din Europa", spune Stefan Lamm, Director Exterior Design al Ford Europa. Acesta continuă: "Materialele din interior au fost concepute cu gândul la clasa premium. Sistemul de uşi este unic. Acesta este un vis de ani al designerilor". "Un astfel de sistem al portierelor a reprezentat visul oricărui proiectant de mulţi ani. Am dezvoltat conceptul de la o idee de pe planşa de desen a unui designer la un produs versatil şi cu stil, prezent într-un stand de salon auto".

image

Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu noul Ford B-Max!

B-Max este uşor de accesat pentru pasageri şi uşor de încărcat, modelul va arata practic şi dinamic. Partea faţă este caracteristica designului Ford, cu grila trapeziodală proeminentă şi părţi laterale dinamice care te duc cu gândul la o săgeată.

"Modelul a fost conceput pentru a oferi un acces cât mai uşor în zonele urbane aglomerate. Am avut nevoie de o abordare nouă, iar lipsa coloanei B a necesitat luarea unor măsuri suplimentare pentru protejarea la impact lateral. Am luat decizia de a reconstrui stâlpul B în interiorul coloanelor şi de a folosi un oţel mai ranforsat decât cel al modelelor normale", a declarat şi Darren Palmer Director al departamentului Dezvoltare de Produse al Ford Europa.

Acest tip de design permite un acces neobstrucţional lat de 1,5 metri în interior. Cel mai mare din segmentul B.

Când uşile sunt închise la această maşină, rigiditatea în rulare este asemănătoare cu cea a gamei Fiesta, dar va fi şi foarte plăcută la conducere. "Interiorul a fost conceput pentru a oferi pasagerilor spaţiul maxim disponibil în acest segment. Bancheta spate va fi rabatabilă fracţionat 60/40, astfel în spate vor putea fi încărcate obiecte şi cu o lungime de 2,30 metri", a concluzionat Ernst Relm, Şef al Designului Interior al Ford Europa.

B-Max va avea în gamă trei motoare două pe benzină şi unul diesel.


Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite