Nissan Leaf, cea mai vândută maşină electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nissan Leaf, prima maşină electrică de masă comercializată în SUA, a reuşit să depăşească în clasamentul vânzărilor Chevroletul Volt.

De la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iunie, 3.875 de unităţi în America, cu un record de 1.708 livrate într-o singură lună (iunie). Pe plan global, au fost vândute peste 8.500 Leaf-uri de la lansarea oficială a modelului din decembrie. Compania japoneză a anunţat la lansarea acestui model că vrea să domine piaţa de vehicule electrice împreună cu partenerul Renault (care se preconizează un succes major al gamei ZE în Europa).

Livrările de Chevrolet Volt, maşină care a fost lider în topul vânzărilor de electrice până în luna mai, au totalizat 2.745 de unităţi în SUA. În Europa, acest model încă nu este disponibil, urmând să fie lansat în luna noiembrie 2011. Oficialii Nissan anunţă o piaţa anuală de 200.000 de unităţi pentru Leaf şi o piaţă globală a vehiculelor electrice de peste 600.000 de unităţi în viitorul apropiat. Conform declaraţiilor reprezentanţilor firmei japoneze în România, Leaf nu va fi lansat la noi în ţară deocamdată, deoarece piaţa nu prezintă interes.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite