Nissan LEAF este Maşina Anului 2011 în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul de organizare al concursului Europe Car of The Year a anunţat rezultatul final al votului. Astfel, Nissan LEAF a acumulat 257 de puncte cu 9 mai multe decât Alfa Romeo Giulietta, care s-a clasat pe poziţia a doua.

Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de  Opel Meriva cu 244 de puncte. Următoarele clasate sunt la distanţă mai mare de trio-ul fruntaş: Ford C-Max/Grand C-Max - 224 de puncte, Citroën C3/DS3 - 175 de puncte, Volvo S60/V60 - 145 şi, pe ultimul loc, Dacia Duster cu 132 de puncte.

Preşedintele Nissan Motor Co. Ltd., Carlos Ghosn, a declarat: „Acest premiu reprezintă o recunoaştere a faptului că noul Nissan LEAF, cu emisii zero, este un concurent serios pentru autovehicule convenţionale în ceea ce priveşte siguranţa, performanţele, spaţiul la bord şi manevrabilitatea.

De asemenea, reflectă angajamentul Nissan de a crea o marcă inovatoare şi atractivă, cu o viziune clară asupra posibilităţilor de deplasare ale viitorului, practic ceea ce noi numim mobilitate durabilă. Pe fundalul existenţei a încă trei autovehicule electrice Nissan urmând a fi lansate şi al iminentei scoateri pe piaţă a patru autovehicule electrice de la partenerul Renault, Nissan LEAF reprezintă un prim pas important către un viitor fără emisii."

Particularitatea principală a lui LEAF este faptul că a fost proiectat de la început ca un model de sine stătător. LEAF este o compactă veritabilă, fără compromisuri. Are cinci locuri reale şi un portbagaj de 330 de litri. Viteza maximă este de 145 km/h, iar acceleraţia până la prima 100 km/h este de 11,9 secunde.

Motorul electric are o putere de 80 kW, iar autonomia standard este de 160 km. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite