Nissan Qashqai, un SUV cu nume de trib nomad, destinat traficului urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Nissan are un gabarit similar cu Ford Focus sau Volkswagen Golf 5, ca urmare, modelul este mai mic decât un SUV compact obişnuit. Cu toate acestea, vehiculul oferă confortul clasei

Noul Nissan are un gabarit similar cu Ford Focus sau Volkswagen Golf 5, ca urmare, modelul este mai mic decât un SUV compact obişnuit.

Cu toate acestea, vehiculul oferă confortul clasei compacte europene, precum şi caracteristicile şi funcţionalitatea acestor modele. După primele schiţe şi stabilirea caracteristicilor prototipului în Japonia, dezvoltarea stilistică şi definitivarea structurii automobilului au fost realizate în Europa, în principal la Londra, la Nissan Design Europe şi la Nissan Technical Centre Europe (NTCE) din Cranfield, Anglia.

Nissan Qashqai este disponibil în variantele cu două sau patru roţi motrice şi propune patru motoare, dintre care două pe benzină şi două diesel. Gama acestora începe cu propulsorul pe benzină de 1.6 litri şi 115 CP şi dieselul 1.5 dCi de 106 CP. Lista continuă cu încă două motorizări, de 2.000 centimetri cubi, cu patru cilindri, unul pe benzină de 140 cp, iar celălalt diesel de 150 de cai putere. În funcţie de motorizări, sunt disponibile două cutii de viteze manuale, cu cinci sau şase trepte, una automată cu şase rapoarte şi o transmisie cu variaţie continuă (CVT) de ultimă generaţie. Transmisia Nissan 4x4 All-Mode este disponibilă pe versiunile cu motorizare de doi litri. Chiar dacă garda la sol a modelului este mai mare decât cea a unei berline tradiţionale, acesta nu este un vehicul de teren. Cele patru roţi motrice oferă aderenţă, performanăţ şi siguranţă în orice anotimp. Interiorul maşinii este destul de bine finisat şi dotat cu numeroase zone de depozitare, concepute pentru a oferi o polivalenţă maximă. Qashqai dispune de un acoperiş panoramic de sticlă, de dimensiuni mari, faruri cu aprindere automată, ştergătoare de parbriz cu senzori de ploaie, un sistem de navigaţie prin satelit, o videocameră pentru marşarier şi preechipare Bluetooth pentru telefoanele mobile

Nissan vrea să vândă în România 400 de unităţi

Siguranţa pasivă este datorată unei caroserii foarte rigide, în timp ce siguranţa activă dispune de o gamă largă de echipamente, printre care se numără sistemul de control electronic al traiectoriei (ESP) de ultimă generaţie care acţionează atât asupra frânelor, cât şi asupra cuplului motor. Sistemul de frânare oferă, printre altele, o compensare hidraulică a efectului "fading" sau HFC (scăderea eficienţei frânelor din cauza supraîncălzirii), garantând o frânare perfectă în orice împrejurare.

Nissan România estimează un volum de vânzări de 350-400 de unităţi, în 2007, pentru noul model Qashqai, potrivit directorului general al companiei Renault Nissan România, Nicholas Ianculescu. Importatorul ar dori să vândă până la finele anului circa 500 de automobile Qashqai, însă nu vor exista probabil suficiente maşini disponibile datorită cererii mari pe pieţele europene. Noul model este disponibil în România, la preţuri cuprinse între 18.890 euro şi 30.430 euro.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite