Navigaţie de back-up

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wisepilot este o aplicaţie de navigaţie PNG compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Symbian OS.

Programul utilizeată receptorul WiFi GPS încorporat telefonului mobil pentru a se conecta la serverul de navigaţie şi a accesa hărţile zonei în care te aflii. Avantajul mare este că nu ai nevoie să cumperi harţi sau să stochezi 2-4 Gb de hărţi în memoria telefonului personal. Pur şi simplu ai nevoie doar de un abonament de date, cu care să accesezi prin internet serverul respectiv. Deschizi aplicaţia, te conectezi, tastezi adresa şi gata.

Cum funcţionează

Wisepilot funcţionează ca orice sistem de navigaţie obişnuit, oferind indicaţii verbale în limba română, hartă 2D cu indicaţii vectoriale animate, mod de gestionare al POI-urilor, funcţii de căutare extinsă după adresă, intersecţie, tip de bussiness sau POI.

Ce dezavanteaje există? Primul ar fi legat de principalul avantaj al sistemului, şi anume de faptul că nu ai nimic stocat în memoria telefonului tău. Dacă abonamentul de date nu funcţionează, adio navi.
În timpul testului efectuat de noi multe dintre conectările la server au fost urmate ba de o întârziere, ba de o „zăpăcire" temporară a sistemului.

Pentru câteva fracţiuni de secundă acesta oferea indicaţii vocale eronate sau chiar arăta pe hartă direcţii de urmat incorecte. Din fericire totul dura suficient de puţin ca să nu rătăceşti aiurea sau să faci greşeli în trafic, după care lucrurile reveneau la normal. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite