Misiune Imposibilă 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea Dacia Duster în finala europeană „Car of the Year – COTY 2011“ reprezintă o premieră istorică pentru o maşină fabricată în România.

De altfel este o premieră istorică pentru orice industrie, produsele fabricate pe plaiuri mioritice neavând prea multe şanse la nivel continental. Duster este şi în finala de cinci de la AUTOBEST, a doua competiţie a continentului unde are mari şanse să câştige, dar şi în finală la „Maşina Anului 2011 în România". Are deja titlul „Cel mai 4x4 SUV din România" câştigat în primăvară.

Cum titlul european este însă cel mai important, ne putem întreba ce şanse are să câştige? Pare o misiune imposibilă pentru că toate celelalte şase modele din finală sunt extrem de competitive, ca să nu mai amintim de Nissan LEAF, primul EV inteligent. Iar la COTY inovaţia şi noile tehnologii joacă un rol foarte important în decizia juriului. Alte criterii de tip preţ sau spaţiu interior sunt importante, dar pe locul doi.

Ca şi Tom Cruise, Dacia nu este la prima „Misiune Imposibilă"! Logan, Sandero şi pick-up-ul au trecut prin momente similare şi au reuşit să convingă sute de mii de cumpărători din toată Europa. Aici, în „Adevărul", am spus-o încă de la premiera mondială de la Geneva: Duster este cel mai de succes model al Dacia. Este singurul care poate deveni campion european.

Dacă o va face cu ajutorul COTY, ar fi o victorie românească fără precedent. Pentru noi, cei din lumea auto, va fi comparabilă cu victoria Stelei în Cupa Campionilor. Însă, dacă nu va reuşi titlul, este probabil să fie pe podium. Cu titlu sau fără, noi credem că Duster îşi va continua drumul spre supremaţia segmentului SUV/crossover european. Tom Cruise câştigă oricum, indiferent de adversar. 

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite