Mercedes scoate acţiuni pe Bursa de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile grupului german Daimler, producătorul maşinilor Mercedes, vor putea fi tranzacţionate de astăzi pe sistemul alternativ al Bursei de valori Bucureşti (BVB).

Consiliul de Administraţie al Bursei de la Bucureşti a aprobat vineri introducerea acţiunilor emise de Daimler AG la tranzacţionare în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare (ATS), la secţiunea destinată valorilor mobiliare admise la tranzacţionare şi pe o piaţă reglementată. Banca Comercială Română va fi „market maker" (intermediar care este desemnat de către bursă pentru a menţine lichiditate şi continuitate în procesul de tranzacţionare pe piaţă) pentru acţiunile Daimler. Acestea vor putea fi tranzacţionate de un număr de 30 de participanţi la sistemul de tranzacţionare al BVB, care au acces de astăzi la sistemul alternativ al Bursei. Admiterea pe sistemul ATS are re­guli mai relaxate decât piaţa reglementată, în condiţiile în care compania nu are nevoie de acordul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru a se lista şi nici de un proiect de ofertă.

Daimler este listat pe Deutsche Boerse şi Boerse Stuttgart (simbol DAI), ambele din Germania, iar la BVB emitentul nu va avea nicio obligaţie de raportare periodică şi continuă. În primele nouă luni ale anului, afacerile Daimler au crescut însă cu 24%, la 71 de miliarde de euro, grupul raportând un profit net de 3,5 miliarde de euro. 

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite