Mercedes CLS a ajuns la cea de-a doua generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este noul Mercedes-Benz CLS, cea mai nouă generaţie a unui „concept" ce a creat la apariţia sa în 2004 un segment unic în piaţă. Mercedes a vândut de atunci peste 170.000 de exemplare ale modelului original ce a iscat vânătoarea de coupé-uri cu patru uşi.

Shooting break design

Noua generaţie a fost creată sub îndrumarea noului şef de design Mercedes, Gorden Wagener. Dacă acest model aduce aminte de ceva anume este pentru că înglobează foarte multe dintre trăsăturile conceptului Shooting Break ce a fost prezentat în acest an la Salonul de la Beijing. CLS stă aşezat pe o platformă tehnică modificată de E-Class, având ecartamentul mărit pentru un caracter agresiv pronunţat.

Cea mai dominantă trăsătură este reprezentată de noul desen al părţii frontale ce ne duce imediat cu gândul la SLS AMG, o abordare ce o vom regăsi şi pe viitoarele modele Mercedes. Vizual, se poate observa grila radiatorului care nu este integrată în capota motorului, ci se formează separat pentru a pune şi mai bine în valoare alungirea ei.

În partea din spate, se regăsesc stopuri integrale din LED-uri (71 la număr pentru fiecare unitate optică) ce sunt flancate de aripi evazate similare cu cele ale lui E-Class. Interiorul este o evoluţie a actualului design
E-Class, regăsindu-se mai multe elemente cromatice şi metalice şi un ceas analogic poziţionat în centrul consolei.

Va urma un break

Alături de coupé-ul cu patru uşi, în gamă îşi va face intrarea la un moment dat şi o versiune break, iar dacă aruncăm o privire mai atentă asupra conceptuluiShooting Break vom realiza că modelul de serie al acestuia va deveni de fapt viitorul CLS Estate.Până la acel moment, noua generaţie CLS îşi va face debutul oficial în cadrul Salonul de la Paris şi tot atunci vom afla exact şi motorizările disponibile.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite