Mercedes-Benz GLK, o nouă estetică FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercedes-Benz GLK, o nouă estetică
Mercedes-Benz GLK, o nouă estetică

Adevărul a condus varianta facelift a crossoverului Mercedes-Benz GLK pentru a afla ce noutăți aduc inginerii de la Stuttgart unui model care este important pentru cucerirea unei niște recent înființate.

Mercedes-Benz și-a propus să fie un jucător important pe piața mașinilor de teren cu tracțiune integrală încă de la lansarea Clasei G. Germanii care produc acel veritabil offroader și-au construit o gamă importantă de SUV-uri robuste și arătoase. Cel mai mic dintre acestea este GLK, un crossover ajuns acum la momentul în care a primit un facelift.

Mercedes-Benz GLK, o nouă estetică

Reprezentatul germanilor din Stuttgart, în segmentul SUV-urilor compacte, are o nouă înfăţişare, dar şi o surpriză sub capotă. GLK facelift a fost alipit foarte bine la noul curent de design al Mercedes-Benz. Lucru oportun, deoarece vechiul model nu era considerat foarte arătos.

Acum avem un nou spoiler, dotat cu LED-uri de zi şi cu un ornament ce simulează o priză de aer centrală. Farurile par şi ele inspirate de cele ale lui SL, ML și B Class, primind un nou aspect, dar şi tehnologia LED. La partea din spate, conturul stopurilor a rămas acelaşi, dar nu şi layout-ul interior.

Bara centrală ce reunea luminile de semnalizare şi marşarier a migrat în segmentul inferior al blocurilor optice şi a pierdut din proporţii. Şi aici au fost preferate LED-urile pentru poziţii şi avertizarea de stop. Bara de protecţie este şi ea nouă, iar cromul este nelipsit din peisaj.

Modelul testat de noi este un 220 GLK CDI 4 Matic. Sub capotă se află motorul diesel de 2,2 litri diesel, în 4 cilindri care produce 170 CP. Cutia automată are 7 trepte și deși schimbă foarte bine, are concurenți mai preciși în segmentul premium. Per total, puterea și cuplul maxim oferite de lanțul cinematic sunt suficiente pentru crossoverul compact. Comportamentul dinamic al GLK este unul bun pe asfalt și decent în offroad. În viraje stă foarte bine, iar antifonarea este foarte bună.

Mercedes-Benz produce mașini rafinate, GLK nefăcând excepție. Modelul de test alb avea în interior piele neagră ce contrastează într-un mod foarte plăcut.

Calitatea materialelor din interior este una foarte mare, la fel și cea a finisajelor. Sistemul audio se aude foarte bine, ecranul color disponibil pentru a-l controla este unul cu o rezoluție foarte bună, dar este greu de înțeles de ce nu regăsim încă un touchscreen la acest producător german. Inserțiile cromate din interior arată foarte bine, la fel și gurile de aerisire în stilul SLS.

Mulțimea de sisteme disponibile standard încep cu Attention Assist, mbrace2 - sistem care oferă conectivitate la rețele și tot felul de frâne adaptive. Mai regăsim Farurile adaptive, Lane Keeping, Active Blind Spot și Distronic Plus. Sistemul Stop/start este nou pentru gama GLK.

Cel mai mic crossover al producătorului de la Stuttgart este o alternativă atractivă, mai ales că acum are un look îmbunătățit.

Pro
Schimbarile de design,
Comportamentul la drum,
Confort oferit

Contra
Nu este foarte spațios pentru pasagerii din spate,
Nu are ecran tactil,
Este încă foarte pătrățos

Mercedes-Benz GLK 220 CDi Bluetec 4Matic
0-100 km/h: 8,8 secunde
Viteza maximă: 205 km/h
L/l/î: 4.536/1.840/1.669
Masă proprie: 1.925 kg
Volum portbagaj (l): 450
Cilindree (cmc): 2.993
Putere (CP): 170 la 3.200 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 1.400 rpm
Consum mediu: 7,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 7 trepte
Preţ: 46.004 euro (cu TVA)

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite