Maşinile viitorului, la salonul de la Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an, producătorii prezenţi la Salonul Auto de la Frankfurt vor „scoate artileria grea“, prezentând modele interesante. Salonul Auto de la Frankfurt va reuni, între 15 şi 25 septembrie, nume importante din industrie şi mii de spectatori.

Un salon auto este locul ideal pentru a revoluţiona industria şi pentru a „redesena" maşinile pe care le conducem. Aceste modele - adevărate opere de artă - sunt prezentate pentru bucuria publicului, dar multe dintre ele duc la viitoare modele de serie care vor circula pe drumurile din toată lumea.

Un astfel de exemplu este DC100, modelul-concept care sugerează cum va arăta următoarea generaţie a tradiţionalistulului Defender. Noul model nu este chiar aşa departe, mai ales că Land Rover a confirmat că producţia acestuia „este programată pentru a începe în 2015".

 Ford a prezentat recent modelul-concept Evos, un automobil în care se prezintă noua strategie de design a companiei, dezvoltat sub umbrela One Ford. Prima maşină de serie care va adopta acest design este aşteptată chiar în 2012.

Principalele atracţii

MissionL va fi atracţia principală de la standul Skoda. Modelul-concept prefigurează un autovehicul de serie, care va reprezenta al şaselea model în gama producătorului ceh, după Fabia, Octavia Classic, Octavia, Yeti şi Superb. Noua maşină, bazată pe liniile acestui model-concept, va fi un autoturism de segment C, cu dimensiuni similare cu Focus sedan, care se va situa în gamă între Fabia şi Octavia.

 Un producător auto anonim din Rusia, Yo-Auto, va participa la Salonul Auto de la Frankfurt cu un nou studiu de design denumit fără imaginaţie Yo-Concept. Acesta este unul dintre cele trei modele hibride pe care compania rusă a anunţat că le va produce. La Frankfurt, Audi va prezenta un concept pur electric, ce va reînvia numele defunctului model A2. Modelul-concept A2 este o maşină diferită, în 5 uşi, cu dimensiuni sensibil mai mari decât A1. Audi nu a prezentat detalii tehnice ale autovehiculului, dar se pară că este bazat pe platforma actualului A1.

Ford Evos aduce în actualitate linii de design popularizate de Aston Martin



De la un timp încoace, Volkswagen tot testează cu modele-concept segmentul de autoturisme de dimensiuni foarte mici. O va face şi la acest salon prin intermediul maşinii electrice Nils.

Industria, concentrată pe modele electrice

Şasiul este din aluminiu, la fel şi uşile care se deschid în stil „aripă de pescăruş". Datorită conceptului său de construcţie, Nils are doar 460 de kilograme. Propulsia este oferită de un motor aflat chiar în spatele şoferului. Unitatea electrică dezvoltă o putere continuă de 20 de cai-putere (15 kW) şi 130 Nm şi un boost scurt de 33,5 cai-putere (25 kW). Divizia Smart a Daimler va fi reprezentată de un model-concept denumit Forvision.

Acest studiu are două misiuni principale: aceea de a prezenta noua strategie de design a viitorului Fortwo şi, în acelaşi timp, oferă indicii despre tehnologia care este pregătită pentru viitoarele modele ale firmei. Smart a lucrat împreună cu compania de produse chimice BASF la dezvoltarea şi implimentarea unor tehnologii avansate folosite la Forvision.

Printre alte concepte interesante care se vor regăsi la standurile din Frankfurt se numără Subaru XV crossover, Alfa Romeo 4C, Citroën Tubik, SsangYong XIV-1, precum şi un model care prefigurează un viitor sedan de la Seat. 

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite