Maşinile second-hand se vor ieftini şi la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai multe autovehicule vor fi scoase la vânzare  în următoarea perioadă
Din ce în ce mai multe autovehicule vor fi scoase la vânzare în următoarea perioadă

Şoferii care vor să-şi cumpere un autoturism la mâna a doua nu trebuie să se grăbească. Preţurile vor scădea şi mai mult în următoarele luni. Piaţa românească a fost invadată de maşini aduse din afara ţării în această toamnă, întrucât taxa de înmatriculare va creşte de la 1 ianuarie.

Maşinile second-hand costau, în luna noiembrie 2010, cu 12% mai puţin decât în aceeaşi lună din 2009, iar ieftinirile vor continua şi în primul trimestru al anului viitor, potrivit estimărilor companiei Netbridge Development, care deţine site-ul de anunţuri auto.ro.

„Preţul mediu pentru maşinile second-hand pe care le avem la vânzare era în noiembrie de 7.567 de euro, faţă de 8.469 de euro, cât era în noiembrie 2009, deci mai mic cu 11,92%", a declarat Bogdan Vulcan, manager de program în cadrul Netbridge Development.

Citiţi şi:

Bănăţenii au scos maşinile noi sau second hand de pe lista cumpărăturilor

Dacia Duster, maşina anului 2011 în România

El a explicat de ce trendul va continua: „Există o întreagă nebuloasă asupra taxelor auto de la 1 ianuarie, astfel că dorinţa de a scăpa de maşini se va accentua. Prin urmare, va creşte oferta de pe piaţă şi este posibil ca în următorul trimestru să se continue trendul de scădere a preţurilor cu 7-10%".

Au crescut vânzările online

De asemenea, având în vedere intenţia Guvernului de a creşte valoarea taxei auto de la 1 ianuarie, pe piaţă s-a accelerat ritmul de înmatriculare a maşinilor second-hand venite din afara ţării. Vulcan a mai spus că vânzările online de maşini au crescut cu 50% în acest an.

„În noiembrie a crescut numărul de înmatriculări atât pe partea de maşini second-hand venite din afară, cât şi în privinţa celor noi", au mai spus reprezentanţii Netbridge Development. Aceştia au adăugat că aproximativ 75% din maşinile ofertate pe auto.ro sunt înmatriculate în România, dar numărul celor aduse de afară este în continuă creştere.

Înmatriculările de vehicule noi au crescut în noiembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 26,7%, la 13.304 de unităţi, arată datele Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, publicate la începutul acestei săptămâni.

„Rable" pentru instituţii

Guvernul a permis instituţiilor publice să achiziţioneze vehicule prin programul „Rabla", printr-o ordonanţă de urgenţă publicată joi în Monitorul Oficial. Programul „Rabla" pentru 2011 va fi demarat la începutul lunii februarie, iar cei care se înscriu vor primi trei tichete valorice a câte 3.800 de lei, la fel ca şi în 2010.

Voucherele eliberate în acest an şi încă nefolosite vor fi valabile până în 31 ianuarie, după ce termenul până la care acestea pot fi folosite a mai fost prelungit o dată.

12% este ponderea cu care a scăzut preţul maşinilor second-hand faţă de anul trecut.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite