Maşina supersonică mai rapidă decât viteza glonţului se pregăteşte de 1.600 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este concepută să ajungă la o viteză de 1.600 de km pe oră în doar 40 de secunde, ceea ce o face mai rapidă decât viteza unui glonţ.

Britanicii au început lucrările la construirea a ceea ce se doreşte a fi cea mai rapidă maşină din lume: Bloodhound SSC, un proiect al Forţelor Regale Aeriene.

Pentru ca bolidul să poată ajunge la viteză maximă şi să întreacă actualul record mondial de viteză, de 1.228 km/h (stabilit în 1997 de Thrust Supersonic Car), va fi folosită o pistă specială, amenajată pe fundul unui lac secat din Africa de Sud.

image

Thrust Supersonic Car deţine recordul de viteză

Bolidul supersonic va fi propulsat de un motor de avion poziţionat deasupra unei rachete hibrid alimentată cu oxigen, o combinaţie care ar trebui să producă 135 mii de cai putere - echivalentă cu puterea de 180 de maşini de Formula 1.

Designul automobilului a fost făcut public luni, după mai bine de trei ani în care s-a lucrat la el, iar în ianuarie 2012 va fi testată pista pe care va avea loc şi încercarea de doborâre a actualului record de viteză, la sfârşitul lui 2012.

Roţile cu diametrul de aproape un metru, care vor fi făcute dintr-un aliaj de aluminiu, vor trebui să suporte 10.000 de rotaţii pe minut şi să facă faţă mizeriei de pe fundul lacului.

Pilotul care va încerca să doboare recordul de viteză cu bolidul de circa 6 tone este Andy Green, cel care a stabilit şi recordul precedent.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite