Luna ianuarie, cea mai slabă la vânzările de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cifra de afaceri din industria auto a scăzut cu peste 29%
Cifra de afaceri din industria auto a scăzut cu peste 29%

Rămaşi fără bani după Sărbătorile de iarnă, românii nu au făcut achiziţii importante, cum ar fi cumpărarea unei maşini sau a unei motociclete. Dovada o fac şi cifrele Institutului Naţional de Statistică (INS), care indică o scădere de peste 29% a vânzărilor de profil.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în ianuarie, faţă de aceeaşi lună din 2009, atât ca serie brută, cu 29,4%, dar şi ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, cu 29,2%, potrivit datelor publicate, vineri, de INS.

Scăderea în serie brută consemnată în intervalul analizat s-a datorat reducerii comerţului cu autovehicule cu 41,4% şi a celui cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor cu 28,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat în ianuarie o cifră de afaceri cu 7% mai mare comparativ cu luna similară din 2009 ca serie brută şi cu 4,8% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Comparativ cu decembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a redus în ianuarie cu 27,8% ca serie brută, din cauza diminuării comerţului cu autovehicule cu 38,7% şi a celui cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor cu 17,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a scăzut în ianuarie cu 5,3% comparativ cu ultima lună a anului trecut.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în ianuarie 2010 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,9%, provenită în principal de la activităţi ale agenţiilor turistice şi ale tur-operatorilor cu 22,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat în ianuarie cu 8,4% faţă de decembrie 2009, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite