LANSARE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Audi A6, va rog! Se spune ca obiceiurile rele mor greu. Odata cu lansarea noului A6, Audi ne-a dovedit ca nici cele bune nu dureaza putin. Au introdus tractiunea integrala permanenta acum un

Un Audi A6, va rog!
Se spune ca obiceiurile rele mor greu. Odata cu lansarea noului A6, Audi ne-a dovedit ca nici cele bune nu dureaza putin. Au introdus tractiunea integrala permanenta acum un sfert de veac si au extins-o apoi pe aproape toata gama. In lupta cu rivalii sai, Mercedes si BMW, noul A6 a promis multe si a facut destule. Asa ca pozitia de lider in clasa din care face parte e un tel indreptatit. Ne-a convins de aceasta si de multe altele la evenimentul-maraton organizat in statiunea Neptun, ce a reprezentat lansarea oficiala pe piata din Romania. Pentru multi, masina este doar un mijloc de deplasare din punctul A in punctul B. Altii prefera ca distanta dintre cele doua puncte sa fie cat mai mare sau cat mai virajata. Pentru ambele categorii, Audi propune noul A6. O berlina premium pe care o vom interpreta prin prisma omului de afaceri carcotas, dar care are obiceiul sa alerge orice masina pe care o conduce. Putem considera A8, nava amiral a flotei Audi, ca fiind un reper pentru limuzine. O masina pe care nu stim daca germanii au construit-o pentru pasagerii din spate care o cumpara, sau pentru cel de la volan care o conduce. Ambele situatii sunt placute. Atunci cand vorbim insa despre noul A6, situatia e diferita. Masina se adreseaza in mod clar mai mult celui de la volan. Cu o estetica exterioara remarcabila, al carui principal element de forta il reprezinta grila de protectie a radiatorului, A6 pastreaza silueta generatiei precedente. Nici nu avea rost sa fie schimbata, fiind deja bine intiparita in mintea clientilor. Asemanarile cu vechiul model se opresc aici. De la deschiderea portierei, totul se schimba. Vesnic nemultumitii de confortul clasei mari nu prea mai au ce comenta de aceasta data. Scaunele confortabile, volanul multifunctional si echipamentele din dotare pot rivaliza cu orice limuzina de acum cativa ani. Unica in echiparea standard este oferta MMI basic (multi media interface), care, pe langa display-ul monocrom de 6,5", mai dispune de un radio cu CD-player si 4 difuzoare.
Diesel express
Plecarea de pe loc ne-a luat prin surprindere. Cativa pusti, la semafor, au crezut ca au de-a face cu vreun street-racer si incercau sa se tina dupa noi. Fara sanse. Zambetul ni s-a intiparit pe fete: am descoperit clapetele de schimbare a treptelor de viteze, montate in spatele volanului. Usor de accesat, acestea ofera un raspuns mai lung sau mai scurt, in functie de stilul de sofat. Un viraj abordat in forta ne aminteste ca s-au inventat sistemele antipatinaj si antiderapaj. Mai mult, tractiunea integrala permanenta e un motiv permanent de admiratie. Cu un ochi discret ne-am uitat in retrovizor sa vedem daca nu cumva erau sine pe sosea. O stabilitate remarcabila, nu foarte des intalnita la aceasta categorie de vehicule. Cat priveste motorizarea, abia dupa ce cobori iti amintesti incantat, tinand-o intr-o uimire, ca e diesel. "Va trebui sa ne notam asta undeva, inainte s-o alimentam cu benzina", ne-am spus.
Nimeni nu-i perfect
Noul A6 este un vehicul luxos care se adreseaza celor care se deplaseaza la viteze ridicate de croaziera. Nu este, clar, genul de masina la volanul careia sa incerci experiente de glisade sau derapaje la limita. Condusa pe sosele bune, masina este rapida si stabila. Pe bancheta, in schimb, senzatia de ruliu e accentuata. De asemeni, denivelarile nu sunt pe placul suspensiilor, care au tendinta sa balanseze.
Fisa tehnica
Lungime x latime x inaltime = 4,92 x 1,85 x 1,46 m
Motor: V6 Turbodiesel de 2967 cmc, injectie directa de combustibil tip common-rail
Putere maxima 225 CP/4000 rpm
Cuplu maxim 450/intre 1400 si 3250 rpm
Transmisie: Cutie de viteze Tiptronic de 6+1 trepte
Performante: Demaraj 0-100 km/h 7,3 s. Viteza maxima 243 kmh
Consum-motorina (urban/mixt/extraurban): 11,8/8,3/6,3l/100 km
Pretul modelului testat: 39.217 euro fara taxe

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite