FOTOGALERIE Johnson Control deschide o fabrică pe platforma Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Johnson Controls a lansat oficial luni fabrica de scaune pentru autovehicule din Craiova. Locația este situată în incinta fabricii în care se construiește noul B-Max, chiar lângă secția de motoare.

Aceasta este cea mai nouă fabrică de asamblare Johnson Controls. Compania este unul dintre liderii global în domeniul scaunelor pentru autovehicule, al sistemelor de plafon, uşi, tablouri de bord şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor.

Fabrica just-in-time (JIT) va furniza uzinei Ford sisteme de scaune complete pentru noul B-MAX minivan. La ceremonie au participat ca invitați Valentin Mocanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, Nicolae Giurgea, prefectul județului Dolj, Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova și Jan Gijsen, președintele Ford România.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA CUM SE LUCREAZĂ ÎN FABRICA DE SCAUNE AUTO!

image

"Suntem onoraţi să sprijinim clientul nostru Ford Motor Company în Craiova, să aducem o creştere economică semnificativă în regiune şi să devenim un membru al comunităţii locale", a precizat Jeff Williams, Group Vice President şi General Manager, Johnson Controls Automotive Customer Group Americas.

"România reprezintă un jucător important pentru piaţa auto în continuă creştere din Europa de Est, considerând statisticile care preconizează o creştere de aproximativ 80% a pieţei auto din România în următorii 4 ani.", a continuat Jeff Williams.

În cadrul fabricii din Craiova, sunt construite sisteme complete de scaune pentru noile autoturisme B-Max minivan ale companiei Ford. Acest serviciu include atât componentele scaunelor - structura scaunului, spuma şi tapiţeria - cât şi asamblarea finală, în regim just-in-time (în regim sincron). Scaunul final este livrat fabricii Ford din clădirile alăturate.

"În prezent, 100 de persoane lucrează în această fabrică. În lunile următoare, vom recruta alte 60 de persoane", a declarat Alexandru Oprescu, Plant Manager al locației din Craiova.

La nivel naţional, Johnson Controls Automotive Experience angajează aproximativ 4.500 de persoane. Compania deţine o fabrică de asamblare a componentelor de scaune şi cinci fabrici de producţie a componentelor de scaune. În plus, recent, aceasta a achiziţionat compania românească Spumotim SA, cu cele două fabrici de spumă deţinute de aceasta, în Timişoara şi PoianaLacului.

Inaugurarea fabricii Johnnson Controls Automotive Experience reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea industriei în România. Fabrica va spori considerabil dezvoltarea regiunii Dolj, având un impact deosebita asupra ocupării forţei de muncă," a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Johnson Controls este lider global diversificat în sectorul auto şi în cel al eficienţei energetice a clădirilor, deservindclienţi din peste 150 de ţări.
Cei 162.000 de angajaţi furnizeazăserviciişiproduse de calitate care optimizeazăenergiaşieficienţaoperaţională a clădirilor; acumulatori auto plumb-acid şi baterii avansate pentru vehicule hibride şi electrice, precum şi sisteme interioare pentru automobile. Sectorul automotive reprezintă 63% din totalul vânzărilor companiei. În România, Johnson Controls deține 9 facilități de producție.

Compania Johnson Controls are 242 de locații de producție în 34 de țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud. Dintre acestea, 120 de unități produc scaune auto. În 2011, grupul a înregistrat un volum de vânzări net de 40,8 miliarde dolari.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite