VIDEO James May, Top Gear: Duster, în sfârşit o maşină ieftină şi acceptabilă tehnic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

James May, unul dintre prezentatorii celebrului show Top Gear de la BBC, spune despre Dacia Duster că este un autoturism acceptabil din punct de vedere tehnic, care nu te face să te simţi „în lumea a treia".

„Dacia Duster este un automobil off-road fabricat în România cu ajutorul Renault şi un pic al lui Nissan. L-am condus şi cred că este o maşină bună. Totuşi, nu este un vehicul foarte incitant şi e destul de simplu. Interiorul este rudimentar şi nu vine cu absolut nimic din standard cu excepţia acelor lucruri necesare pentru a completa interfaţa dintre om şi maşină, adică un volan şi nişte pedale", scrie James May, în editorialul său de pe Telegraph.co.uk.

Totodată, prezentatorul Top Gear atrage atenţia cititorilor săi să nu confunde autoturismul fabricat la Mioveni cu „vechiul Duster".

„Noul Duster, care nu trebuie confundat cu oribilul Duster vechi, este un fel de automobil off-road soft produs în România sub egida Renault (şi puţin a Nissan). Îl conduc de ceva timp. Cred că este bun", a punctat May.

Totodată, May spune despre Duster că este „ieftin ca braga". „Spre deosebire de alte autoturisme ieftine ca braga, nu îţi dă senzaţia că este un produs al unei naţiuni care nu s-a obişnuit încă cu construcţia de maşini şi că are ca public ţintă oameni care nu s-au obişnuit încă să deţină aşa ceva, cum păreau Datsun-urile când eram eu copil şi cum se comporta Hyundai-ul Pony câţiva ani mai târziu. În final, Duster-ul este făcut de Renault, are motorizări adecvate şi se conduce cum trebuie", reprezentantul Top Gear.

Referindu-se tot la preţ, May spune că în marea Britanie ar trebui ca preţul de porinire să fie de aproximativ 11.000 de lire sterline. „Cu banii aceşti nu poţi cumpăra niciun Ford Fiesta standard", punctează May.

Totodată, May numeşte Duster „micul experiment social al Dacia".

„Dacă lucrurile vor deveni cu adevărat grave, după cum sugerează unii dintre contemporanii mei în domeniul afacerilor, micul experiment social al Dacia în zona back-to-basics s-ar putea transforma în cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată în automobilism", conchide James May.

Auto



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite