Italia rămâne fără Fiat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Fiat dă vina pe sindicate pentru productivitatea scăzută
Şeful Fiat dă vina pe sindicate pentru productivitatea scăzută

Chiar dacă sună apocaliptic, şeful de la Fiat, Sergio Marchionne, cam asta lasă să se înţeleagă. „Fiat ar avea o cifră de afaceri mai mare, dar şi mai puţine pierderi, dacă nu ar avea fabrici în Italia”, a declarat bossul constructorului auto la televiziunea italiană.


Fiat are prognozat, pentru 2010, un profit de aproape două miliarde de euro, însă niciun cent „produs” de cele cinci fabrici aflate pe teritoriul Italiei. Conform spuselor lui Sergio Marchionne, niciun dintre cele cinci uzine nu se află pe profit.

Fabricile din Italia nu fac profit
„Niciun singur euro, din cele două miliarde prognozate pentru acest an nu vine de la fabricile din Italia. Cifra de afaceri de la Fiat ar fi mult mai mare dacă în joc nu ar fi Italia. Nu putem merge pe pierderi, la nesfărşit, cu fabricile de aici”, a declarat Marchionne.

Şeful de la Fiat a găsit şi vinovatul pentru ineficienţa uzinelor din Italia: inflexibilitatea sindicatelor. Cele cinci fabrici „de acasă” nu pot atinge productivitatea unei singure uzine din Polonia.

Pauzele lungi şi dese, nu sunt cheia marilor succese
Fiat nu vrea să închidă fabricile din Italia, însă acest lucru este posibil numai dacă şi sindicatele fac nişte concesii. Constructorul auto are un program intitulat „Fabbrica Italia” al căuri scop este să aducă fabricile italieneşti la productivitatea celorlalţi constructori auto din Europa.

Fiat are de gând să investească 20 de miliarde de euro în operaţiunile din Italia, însă numai cu condiţia ca sindicatele să renunţe la pauza de prânz, mult prea lungă, dar şi la alte beneficii, pentru ca fabricile să nu mai înregistreze pierderi financiare enorme.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite