Înmatriculările Dacia în UE au crescut cu 10,5% în primele zece luni ale anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marca Dacia rămâne liderul vânzărilor de pe piaţa românească
Marca Dacia rămâne liderul vânzărilor de pe piaţa românească

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în UE au urcat cu 4% în luna octombrie, la 21.320 de unităţi, respectiv cu 10,5% în primele zece luni, la 213.964 de maşini, marca românească fiind depăşită, ca ritm de creştere, de trei alte branduri auto, potrivit datelor prezentate marţi de ACEA.

Astfel, în primele zece luni, cele mai puternice creşteri au fost înregistrate de Land Rover (25,9%), Nissan (12,7%) şi Volvo (11,9%), iar în octombrie de Mitsubishi (43,2%), Alfa Romeo (11,4%), dar şi de BMW (6%).

Dacia a avut anul trecut cea mai abruptă creştere a înmatriculărilor în Europa, de 29%, beneficiind semnificativ de pe urma programelor de reînnoire a parcului auto derulate în Germania, Franţa şi alte ţări din UE, potrivit Mediafax.

Vânzările au încetinit brusc după încheierea subvenţiilor guvernamentale.

Dacia a avut o performanţă mai bună decât grupul Renault în procente, atât în octombrie, cât şi în primele zece luni. Astfel, potrivit raportului citat, înmatriculările de autoturisme Renault au scăzut cu 17,9% în octombrie, respectiv au crescut cu 7% la zece luni. Totuşi, ca volum, marca Renault rămâne cea mai importantă din portofoliul grupului, cu înregistrări de 953.139 de maşini noi pentru pasageri în perioada ianuarie-octombrie.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite